Sănătate mintală: 5 sfaturi care te vor ajuta să faci față gândurilor negative

Angela Sabău |
Data publicării:
Durere FOTO: Pixabay
Durere FOTO: Pixabay

Gândurile negative ne pot afecta viața și sănătatea. Iată cinci sfaturi de la specialiști pentru a ne manageria stările atunci când sănătatea mintală începe să fie afectată.

Stresul, ritmul alert al vieții, munca până la epuizare sau diferite probleme ale vieții ne pot deregla sănătatea mintală în multe feluri. Pe lângă stres și anxietate, stilul de viață sedentar și fumatul vă pot afecta sănătatea, în special bunăstarea mentală. Programul de somn este primul care are de suferit și ne face să ne trezim că e ora 2 dimineața și încă derulăm rețelele de socializare și nu putem dormi. Încercările de a adormi sunt eșuate, gândurile negative și grijile încep să apară chiar când credem că adormim.

S-ar putea să vă simțiți trist de cele mai multe ori și să nu fiți concentrat. Cu toate acestea, este important să nu lăsați aceste gânduri negative să vă domine. Priviți perspectiva mai frumoasă a vieții. Nicio persoană, loc de muncă sau o anumită promovare nu vă poate dicta viața. A trăi înseamnă a lupta. Vă amintiți teoria evoluției a lui Darwin, care sugera supraviețuirea celui mai apt? Este încă la fel de relevant ca înainte, dacă nu chiar mai mult.

Trebuie să fiți suficient de curajos pentru a nu lăsa lucrurile să vă afecteze și să vă fure cel mai important atu, un somn odihnitor relaxant.

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta.

În primul rând, începeți cu o rutină sănătoasă. Nu trebuie să fie neapărat un stil de viață disciplinat, este greu de realizat brusc. În schimb, începeți cu primul pas, chiar dacă e unul mai mic. Poate doriți să începeți cu o plimbare scurtă de 10 minute în fiecare dimineață sau să renunțați la fumat sau să reduceți consumul de junk food.

Apoi, țineți un jurnal în care să vă scrieți gândurile. Dacă nu sunteți o persoană care preferă să scrie, faceți asta în minte. Vorbiți cu dvs, identificați factorii de stres și relaxați-vă. Nu vă grăbiți să găsiți o soluție. Doar identificați factorii de stres și începeți prin a încerca să îi evitați sau să-i depășiți, ceea ce vi se potrivește cel mai bine.

Fiți fericit. Mergeți într-o călătorie singur, la o întâlnire sau pur și simplu luați o ceașcă de cafea la cafeneaua dvs. preferată. Faceți ceea ce vă place și bucurați-vă și nu depindeți de alții. Învățați cum să vă distrați. Chiar dacă nu o faceți, încercați totuși să ieșiți și vedeți ieșirea ca pe o sesiune de detoxifiere. Aveți încredere, va fi un moment în care veți începe să vă bucurați și de acele ieșiri la cafea singuratice.

Urmați un program. Încercați să dormiți 8 ore în fiecare noapte. Mergeți la culcare la o oră fixă ​​și treziți-vă și la o oră fixă; weekend-urile pot fi o excepție și puteți dormi puțin în plus, desigur. Cu toate acestea, încercați să fixați un program și să îl respectați.

Nu în ultimul rând, amintiți-vă că negativitatea este doar o emoție și nu un mod de viață. Mulți oameni cad adesea pradă emoțiilor negative, deoarece nu reușesc să vadă lumina de la capătul tunelului. Ei, adesea, îl văd ca fiind permanent și ireversibil. Cu toate acestea, nu este altceva decât o parte integrantă a vieții de zi cu zi. Respirația profundă, menținerea unui mediu confortabil și fericit acasă și ascultarea de sunete liniștitoare pot ajuta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel