Sănătate mentală, obiceiul pe care toți îl avem: bun sau rău?

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Educația despre somn poate fi utilă adolescenților FOTO: pexels.com
Educația despre somn poate fi utilă adolescenților FOTO: pexels.com

Sănătatea mentală a adolescentilor nu este afectată de timpul petrecut în fața ecranului smartphone-ului, în ciuda a ceea ce se crede, susține un studiu.

O cercetare realizată de specialiști de la Universitatea Oxford - unde apare și o scurtă descriere a cercetării - pune sub semnul întrebării ideea larg acceptată că petrecerea timpului online, la jocuri sau butonând smartphone-ului, mai ales înainte de culcare, ar fi dăunătoare pentru adolescenți.

Date din trei țări

Cercetarea are la bază date din Irlanda, SUA și Marea Britanie. În aceste țări au fost monitorizați, prin diverse proiecte naționale, 5.363 de tineri irlandezi, 709 de americani de varii vârste, respectiv 11.884 de adolescenți britanici.

Rezultate neașteptate

Autorii studiului susțin că timpul petrecut în fața ecranului smartphone-ului de către adolescenți pe zi a avut un impact redus asupra sănătății lor mintale, atât la sfârșit de săptămână, cât și în timpul săptămânii. Aceștia au mai observat că folosirea smartphone-urilor la 2 ore, o oră sau 30 de minute înainte de culcare nu a avut asocieri clare legate de scăderea bunăstării adolescenților, deși „acest lucru este adesea luat ca un fapt de rapoartele mass-media și dezbateri publice", se arată pe sciencedaily.com.

În cercetarea lor, experții au analizat și cât de mult timp petrece un adolescent în fața ecranului smartphone-ului, iar analizele lor au inclus atât ce au raportat tinerii, cât și jurnalele de utilizare a timpului. Factori luați în calcul în studiu au fost și funcționarea psihosocială, simptome ale depresiei, stima de sine și starea de spirit - cu date furnizate atât de tinerii, cât și de cei din jurul lor.

Studiul a fost publicat online în revista Association for Psychological Science.

Poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel