Aspirina săracului, tratamentul natural pentru alinarea durerilor. Ce compuși se activează și ce alte beneficii are

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
salcia - FOTO: Freepik@ravitalyi
salcia - FOTO: Freepik@ravitalyi

Ce este, de fapt, aspirina săracului. Ce compuși se activează pentru a ameliora durerile și ce alte beneficii are.

Ce este, de fapt, aspirina săracului. Aspirina săracului este, de fapt, o plantă care are capacitatea de a reduce febra, de a elimina durerea, de a reduce inflamația, de a trata migrenele, de a calma stomacul, de a vindeca pielea, de a ajuta la pierderea în greutate și de a proteja sănătatea orală.

Este vorba despre scoarța de salcie.

Ce este salcia

Scoarța de salcie este cel mai frecvent derivată din Salix alba, un copac originar din Europa și Asia Centrală, care este folosită în scopuri medicinale de aproape 5.000 de ani. Această scoarță are concentrații diferite de compuși în straturile interioară și exterioară, ceea ce o face potrivită pentru tratarea anumitor afecțiuni.

Există mai multe modalități de a utiliza scoarța de salcie, inclusiv sub formă de ceai, capsule, tincturi și decoctări topice, dar trebuie să consultați întotdeauna un specialist în medicină alternativă sau un fitoterapeut instruit înainte de a lua suplimente sau pulbere de scoarță de salcie.

Vezi și: De ce avem câte 10 degete. Ce s-a schimbat în decursul evoluției și de ce sunt importante

Salcia, beneficii

Există mai multe beneficii ale scoarței de salcie. Aceasta este recunoscută pentru:

Ameliorarea durerii: Datorită conținutului său bogat în antioxidanți și compuși organici, scoarța de salcie poate funcționa ca un analgezic eficient, fiind folosită de mii de ani pentru a trata durerile cauzate de răni și afecțiuni.

Proprietăți antiinflamatorii: Scoarța de salcie poate ajuta la reducerea inflamației în căile respiratorii, sistemul gastrointestinal sau articulații, fiind utilă în caz de artrită, sindromul colonului iritabil, gută și altele.

Reducerea febrei: Scoarța de salcie poate contribui la reducerea febrei, accelerând procesul de vindecare în caz de infecții.

Alinarea menstruației: Consumul de scoarță de salcie poate ajuta la reducerea durerilor menstruale, a crampelor și a altor simptome menstruale severe.

Calmare pentru tulburările de stomac: Conținutul ridicat de taninuri din scoarța de salcie poate ajuta la calmarea stomacului și prevenirea tulburărilor gastrointestinale în timpul bolilor sau slăbirii sistemului imunitar.

Sprijin pentru pierderea în greutate: Scoarța de salcie poate spori eforturile de pierdere în greutate prin combinarea eficientă cu alte plante care ard grăsimile și stimulează metabolismul.

Îngrijirea pielii: Compușii antioxidanți din scoarța de salcie pot îmbunătăți sănătatea pielii, crescând fluxul sanguin, reducând ridurile și inflamațiile cutanate, precum și ameliorând disconfortul cauzat de mușcături de insecte și iritații.

Eliminarea migrenelor: Scoarța de salcie poate ajuta la reducerea migrenelor și durerilor de cap cronice prin scăderea tensiunii arteriale în capilarele mici și vasele de sânge din cap, potrivit Organic Facts.

Vezi și: Cum poți face cancer din cauza timpului petrecut în bucătărie. Avertisment sumbru: Suntem expuși

Scoarța de salcie, efecte secundare

Trebuie să fiți conștient de efectele secundare posibile, cum ar fi tulburările stomacale, mâncărimile și erupțiile cutanate, în special dacă sunteți alergic la alte analgezice precum aspirina. Dacă aveți afecțiuni ale sângelui sau rinichilor, consultați un medic înainte de a utiliza scoarța de salcie. Dozele mari pot avea efecte secundare, așa că este important să urmați sfaturile unui profesionist medical înainte de a adăuga scoarța de salcie în regimul dvs. de sănătate.

Salcia vs. aspirina

Aspirina conține acid acetilsalicilic, o versiune sintetică a salicinei. În schimb, scoarța de salcie conține salicină și numeroși antioxidanți și compuși care favorizează sănătatea. Acesta este motivul pentru care scoarța de salcie este legată de o gamă largă de beneficii pentru sănătate pe care nu le-ai obține doar cu aspirina.

De asemenea, scoarța de salcie nu dăunează mucoasei gastrointestinale ca aspirina și nu are impact asupra coagulării sângelui, potrivit Super Food Journal.

Cum se consumă salcia

Medicamentele pe bază de scoarță de salcie se găsesc sub formă de ceai, extracte, pulberi și capsule. În timp ce ceaiul din scoarță de salcie este cel mai popular, ceaiul are un gust amar foarte neplăcut. Este mult mai ușor să luați coaja de salcie sub formă de extract. Pudrele pot fi amestecate în smoothie-uri pentru a ascunde gustul, dar gustul este în continuare rău. Din acest motiv, pulberea este de obicei pusă în capsule, dar dezavantajul este că acestea sunt mai scumpe.

Vezi și: Pepenele murat, gustarea perfectă cu iz de vară. Are beneficii surprinzătoare. Poate preveni boli grave

Instrucțiuni pentru ceaiul de scoarță de salcie

- Fierbeți o cană de apă

- Luați apa de pe foc

- Adăugați în apă 1-3 grame de scoarță de salcie uscată

- Lăsați la infuzat timp de 10-30 de minute

Dozaj de scoarță de salcie

Doza recomandată de scoarță de salcie este stabilită pentru a furniza 120-240mg de salicină pe zi, împărțită în 2 sau 3 doze. Un gram de scoarță de salcie uscată conține de obicei 40-60mg de salicină.  Asta înseamnă că o doză tipică de scoarță de salcie este cuprinsă între 2 și 6 grame pe zi.

Rețineți că cantitatea de salicină dintr-un produs din scoarță de salcie poate varia drastic. De exemplu, scoarța de salcie purpurie are, de obicei, mult mai multă salicină decât scoarța de salcie albă.  Dozajul de scoarță de salcie se schimbă, de asemenea, în funcție de modul în care luați suplimentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel