Ai nevoie de:
1,2 kg de cartofi
2 cepe
100 g măsline negre fără sâmburi
100 g măsline verzi fără sâmburi
1/2 ardei gras roșu
200 g castraveți murați
1 linguriță capere
o legătură mărar proaspăt
sucul de la 2 lămâi
2 lingurițe muștar
80 ml ulei de măsline
o linguriță miere de albine
sare
piper
Mod de preparare:
Spală bine și apoi pune la fiert 1,2 Kg cartofi în coajă. Adaugă și o linguriță de sare. Fierbe 30 de minute cu capac.
Scurge cartofii de apă, așteaptă să se răcească și apoi curăță-i de coajă. Taie cartofii în cuburi potrivite.
Curăță și toacă julien 2 cepe.
Taie castraveții murați în rondele.
Taie felii subțiri jumătate de ardei gras roșu și taie măslinele rondele.
Stoarce zeama de la două lămâi.
Amestecă zeama de lămâie cu 80 ml ulei de măsline, două lingurițe muștar (Dijon), sare, piper măcinat și o linguriță de miere.
Într-un castron mare pune toate ingredientele tocate și tăiate și adaugă o linguriță de capere.
Adaugă o legătură de mărar proaspăt tocat și apoi toarnă și vinegreta preparată anterior.
Amestecă bine toate ingredientele, scrie ideideretete.net.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.