"Ce ziceți de un salam de biscuiți?
Rețeta e simplă, rapidă și ușor de făcut. Are și un secret: un gust intens de ciocolată.
Ingrediente:
200g biscuiți
120g ciocolată
100g zahăr
50g unt
100ml lapte
20g cacao
esență de rom
apă de trandafiri
Mod de preparare:
1️⃣ Rupe ciocolata în bucățele și topește-o la bain-marie timp de 5 minute.
2️⃣ Peste ciocolata topită, adaugă untul și amestecă până se încorporează. Lasă amestecul să se răcească.
3️⃣ ÎDupă ce s-a topit untul, adaugă zahărul, apa de trandafiri, esența de rom și amestecă bine.
4️⃣ După ce s-au încorporat, adaugă cacao și mixează totul.
5️⃣ Adaugă laptele puțin câte puțin, amestecând. Ia amestecul de pe foc.
6️⃣ După ce ciocolata s-a temperat un pic, adaugă biscuiții rupți cu mâna peste compoziție și amestecă foarte bine.
7️⃣ Toarnă compoziția pe o folie de plastic, rulează strâns și securizează capetele.
8️⃣ Bagă salamul de biscuiți la frigider pentru câteva ore până când se întărește.", a precizat chef Sorin Bontea pe contul său de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.