Roșia din piață vs. roșia din supermarket. Detaliul pe care trebuie să-l știi. Lygia Alexandrescu: Un proces de degradare. Nu are legătura cu gena noastră

EXCLUSIV
Rosia - Foto: Freepick
Rosia - Foto: Freepick

Roșia din piață vs. roșia din supermarket, care e diferența și ce trebuie să știi înainte să le mai cumperi.

Există mai multe categorii de vegani, dar dacă proteinele sunt cărămizile vieții, aminoacizii sunt esențiali unii dintre ei, veganii ce fac, de unde obțin acești aminoacizi esențiali?

Veganii au o dreptate, sunt niște adevăruri pe care le spun, dar niște adevăruri prin omisiune. În sensul că sunt informații de genul: noi trăim în permanentă alcalinitate, ceea ce corpul nostru asta vrea, pH-ul sângelui sănătos. Spun asta pentru că nu există aciditatea dată de produsul animal, care, cu excepția laptelui dulce, orice produs animal se consideră a fi acid.

Restul, tot ce consumăm din natură, de natură vegetală, este alcalin. Sângele nostru este alcalin.

Motivația zilei: De unde vin gândurile negre. Cu ce ești dator viitorului

Semnul de pe mână care arată dacă că ai cancer sau boli de inimă. Testul îți arată câți ani mai ai de trăit

Ce se întâmplă dacă bei lapte vechi. Boala gravă pe care o poți face. Cum îți dai seama că nu este bun de consumat

E o teorie simplistă, în sensul că noi suntem omnivori, am fost creați să mâncăm de toate. Pe perioade scurte, în perioada postului, faptul că avem o dietă vegetariană, nu este cel ma rău lucru care ni se poate întâmpla, pentru că mai avem nevoie de eliminări de exces de proteină, de aminoacizi, de uree din rinichi și atunci putem folosi hrana vegetală, mai ales după iarnă, după ce organismul a fost expus la o scădere imunitară firească, pentru că s-a mâncat din borcane, din conserve, din congelator.

Nu mai avem ceea ce este vara de obicei în mod natural în piață, pe tarabă. 

Ăsta este motivul pentru care putem avea o curățenie înainte de Paște cu organismul nostru, să-l curățăm, să-l alcalinizăm puțin", a declarat Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat de Comitetul Internațional Olimpic, în exclusivitate pentru DC Medical.

Diferența dintre roșia românească și cea din străinătate

Roșiile sunt pline de o substanță numită licopen. Acesta le dă culoarea lor roșie aprinsă și ajută la protejarea lor de razele ultraviolete ale soarelui. În același mod, acesta poate ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării. Roșiile au, de asemenea, potasiu, vitaminele B și E și alte substanțe nutritive.

"Dacă vorbim de cei care locuiesc în oraș nu mai există sezon. Roșia e în supermarket fie iarnă, fie vară. Sucurile de mango la fel și nici nu știi cum se prepară sau cum să decojești anumite fructe exotice", a spus Val Vâlcu.

"Vorbim de o minoritate care are la dispoziție astfel de produse alimentare, însă știm foarte bine că ele nu au valoare nutrițională, pentru că vin din țări străine, din pământuri care nu au legătură cu gena nostră. E o legătură foarte importantă între gena consumatorului și gena alimentului care vine din pâmântul unde se trăiește.

Pentru noi, tomata de vară are asupra noastră acel licopen și are o cu totul alte beneficii ca antioxidant asupra organismului vara. Față de ceea ce mâncăm din roșiile cherry din supermarket împachetate în plastic, care vin de la distanță foarte mare.

Totul este un proces de degradare până la urmă prin care trece produsul de unde a fost și de pe ce coclauri vine, până pe masa noastră iarna. Vara vorbim de altceva", a conchis nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Licopenul este un antioxidant care combate moleculele numite radicali liberi care pot deteriora celulele și pot afecta sistemul imunitar. Din acest motiv, alimentele bogate în licopen, cum ar fi roșiile, vă pot face mai puțin probabil să aveți cancer pulmonar, de stomac sau de prostată. Unele cercetări arată că acestea ar putea ajuta la prevenirea bolii și în pancreas, colon, gât, gură, gură, sân și col uterin.

De asemenea, licopenul poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL, sau colesterolul "rău", precum și a tensiunii arteriale. Iar acest lucru vă poate reduce șansele de boli de inimă. Alte substanțe nutritive din roșii, cum ar fi vitaminele B și E și antioxidanții numiți flavonoide, pot stimula, de asemenea, sănătatea inimii.

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel