"Ronțăitul" între mese, un obicei nesănătos. Cum păcălim foamea: variante la care NU te-ai fi gândit

Obiceiul de a ronțăi între mese gustări pline de calorii îți poate da peste cap orice dietă. Cum păcălim foamea? Nutriționistul Gianluca Mench ne explică.  

"Avem tendința de a ronțăi între mese din cauza anxietăților. Asta este o problemă majoră venită în urma COVID-ului și de aceea avem tendința de a mânca dulciuri, mâncare nesănătoasă. Există metode de a evita această tendință. Ceaiul fierbinte din ierburi te poate să scapi de senzația de anxietate. 

Oamenii au tendința de a confunda setea cu foamea, așadar, în loc să bea ceva, mănâncă, ronțăie. Când simți că ai o senzație de foame ciudată, încearcă să bei un pahar cu apă. Uneori, un pahar cu apă este suficient.", a precizat nutriționistul Gianluca Mench, la emsiunea Vorbește lumea, din 11 mai 2021. 

Însă, totuși, ce putem ronțăi?

"Vă sugerez să mâncați alimente pline de fibre și micronutrienți. Fructele uscate, spre exemplu, sunt o variantă foarte bună. Aș evita, însă, smochinele, care au multe calorii. Sau, cel mai bine, putem folosi alimente pline de antioxidanți, care ne mențin tineri, cu foarte puțin zahăr, cum sunt fructele de pădure. Este greu să te îngrași mâncând fructe de pădure. 

Așadar, ronțăitul de fructe poate fi o variantă bună, însă, vă rog, mâncați fructul așa cum este! Îl puteți decoji, dar nu îl faceți piure sau nu îl stoarceți.", a mai spus nutriționistul. 

Ronțăitul de legume?

"Asta este cea mai bună variantă! Pentru că legumele sunt pline de minerale, sare, vitamine și antioxidanți, iar cele mai multe dintre ele au fibre. Noi am creat mâncarea artificială, care are foarte multe calorii. Aici este, de fapt, problema. Spre exemplu, dacă mănânci dulciuri, nu te simți sătul și ai mâncat multe calorii, legumele, în schimb, sunt o variantă foarte bună.", a declarat  nutriționistul Gianluca Mench. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel