Rolul Inteligenței Artificiale în bolile cardiovasculare. Prof. dr. Eduard Apetrei: Dă foarte multe date referitoare la o electrocardiogramă. Spune dacă bolnavul va avea sau a avut fibrilație atrială

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
hipertensiv - FOTO: Freepik@Matan
hipertensiv - FOTO: Freepik@Matan

Aceste lucruri trebuie să le cunoască un pacient cu hipertensiune arterială.

Vezi și: Durerea de cap, asociată cu tumoarea cerebrală. Este valabilă în 60% din cazurile diagnosticate

Vezi și: Ora administrării medicamentelor antihipertensive, fără impact asupra efectului acestora

Ghidurile pentru hipertensiune arterială sunt de obicei elaborate de echipe de specialiști care includ și contribuțiile pacienților, un aspect ce poate părea neobișnuit pentru unii. Cu toate acestea, implicarea pacienților are scopul de a adapta ghidurile la experiențele și nevoile reale ale celor afectați.

Pacienții, implicați activ

Prof. dr. Eduard Apetrei, prof. consultant la UMF Carol Davila din București și la Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu, a explicat în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL că pacienții pot consulta noile ghiduri și să aleagă opțiunea potrivită.

"Ghidurile sunt elaborate și pentru bolnavi. Ghidul de hipertensiune arterială are o parte și pentru bolnav. Fiecare bolnav poate să se uite și să analizeze acest ghid și să vadă dacă i se potrivește. Din punctul meu de vedere, aceste lucruri sunt puțin exagerate. Unul din ghiduri a cuprins în elaborarea a cei 28 de specialiști care au adus și doi pacienți. 

În elaborarea unui ghid dacă participă și pacientul, e bine? E o întrebare la care eu nu am răspuns. A participa bolnavul la elaborarea ghidurilor este o mică exagerare", a explicat prof. dr. Eduard Apetrei, prof. consultant la UMF Carol Davila din București și la Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL.

Vezi și: Pacientul, în centrul ghidurilor cardiologice. Prof. dr. Eduard Apetrei: Noi nu tratăm valoarea tensiunii arteriale, ci vom trata bolnavul care are hipertensiune arterială

Vezi și: Boala banală și ignorată care poate duce la Alzheimer. Dr. Bogdan Ovidiu Popescu: Asta este o dovadă

Inteligența artificială, rol

Prof. Dr. Eduard Apetrei, consultant la UMF Carol Davila din București și la Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu, a subliniat, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL și DC News, un aspect esențial al progreselor recente în domeniul sănătății, și anume integrarea Inteligenței Artificiale (AI) în monitorizarea și diagnosticarea bolilor. În opinia sa, chiar dacă AI a revoluționat multe aspecte ale medicinei, ghidurile medicale nu reflectă încă această schimbare semnificativă.

"În medicina personalizată un rol important îl are Inteligența Artificială. Niciun ghid nu pomenește un ghid despre rolul acestei noi metode. Astăzi AI dă foarte multe date referitoare la o electrocardiogramă. Spune dacă bolnavul va avea o fibrilație atrială sau dacă a avut o fibrilație atrială. 

Au trecut ani buni și eu încă nu a văzut niciun sistem introdus într-un spital care folosește datele culese de noi și adunate de 5-6 ani de zile. AI nu e descoperită ieri", a explicat prof. dr. Eduard Apetrei, prof. consultant la UMF Carol Davila din București și la Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel