A existat o schimbare dramatică în modul în care medicii americani au început să folosească la transplant rinichi donați infectați cu hepatita C, care înainte obișnuiau să fie aruncați, notează CNN.
Studiul publicat îm jurnalul Societății Americane de Nefrologie a constatat o creștere triplă a numărului de centre de transplant care utilizează rinichii infectați cu hepatită C.
Hepatita C este o infecție virală care provoacă inflamații ale ficatului, ducând uneori la complicaţii grave. Înainte de 2018, majoritatea organelor infectate mergeau la pacienți care aveau deja hepatită C. Din 2018, mulţi dintre aceşti rinichi infectați, aproximativ 75%, au mers la pacienți care nu aveau virusul.
Studiul relevă faptul că pacienții care au primit rinichi infectați au avut aproape aceeași funcționalitate ca cei care au primit rinichi neinfectați.
"Elementul cheie în hepatita C este că milioane de americani au această infecție și majoritatea nu știu că o au, este ușoară și necesită mulți ani pentru ca aceasta să progreseze", a spus dr. Vishnu Potluri, autorul principal al studiului și medic în nefrologie la Universitatea din Pennsylvania
Potrivit dr. Vishnu Potluri , până acum câțiva ani, nu existau opțiuni foarte bune pentru tratarea hepatitei C. Acum, există medicamente cu rate mari de vindecare. Comunitatea de transplant și-a dat seama se poate transplanta un rinichi de la cineva cu hepatită C, după care să se înceapă tratamentul imediat, iar studiile timpurii au descoperit că infecția poate fi vindecată după transplant.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.