Rezumatul zilei: cele mai importante știri

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Trimitere de la medic
Trimitere de la medic

Cele mai importante știri de joi, 18 iunie: ce se întâmplă cu cardurile de sănătate, nou medicament pentru COVID-19, disfuncțiile tiroidiene - efectul asupra fertilității, ce faci în cazul intoxicației cu ciuperci, un efect negativ neștiut al deficienței de vitamina D, ce vedetă de la noi a fost diagnosticată aseară cu COVID-19 și multe altele: 

Băile calde, posibile efecte benefice asupra inimii

O baie caldă ajută la calmarea durerilor articulare, la eliminarea stresului și favorizează somnul. Un studiu publicat în revista Heart sugerează că băile calde zilnice sunt, de asemenea, asociate cu o sănătate mai bună a inimii.

Materialul complet, AICI. 


AVC, boli cardiovasculare: risc mai mic cu alimentația vegetariană

Consumul unei diete vegetariene poate scădea riscul de accident vascular cerebral, potrivit unui studiu publicat în revista Neurology.

Studiul a cuprins două grupuri de oameni din comunitățile budiste din Taiwan, unde sunt încurajate dietele vegetariene. Aproximativ 30% din cei peste 130.000 de participanți au fost vegetarieni, ceea ce înseamnă că nu au mâncat nici carne, nici pește. Vârsta lor medie a fost de 50 de ani și niciunul nu a avut un AVC anterior.

Materialul complet, AICI. 


Acneea, posibil semn al deficienței de vitamina D

Acneea este o afecțiune inflamatorie care poate provoca blocarea sau înfundarea porilor, care duce la formarea coșurilor sau a punctelor negre pe piele. Modificările hormonale și bacteriile, pot, de asemenea să determine apariția acneei. 

Un studiu a evaluat nivelurile de vitamina D la pacienții cu acnee și a identificat rolul deficienței de vitamina D în dezvoltarea acneei.

Materialul complet, AICI. 

Cafeaua, băutura care încă ne uimește. Ultimele noutăți

Cafeaua, una dintre cele mai populare băuturi din lume, activează doi dintre cei 25 de receptori au gustului amar, susțin cercetători de la Leibniz-Institutul pentru Biologie a Sistemelor Alimentare și Universitatea Tehnică din Munchen. E știut faptul că cafeina este cel mai cunoscut constituent al cafelei amare, dar nu e responsabilă exclusiv de gustul amar al băuturii. Cercetătorii au sesizat cinci constituenți diferiți ai cafelei amare: mozambiosidă identificată în fasolea Arabica, produsul său prăjit bengalensol și compuși cafestol, kahweol și cafeină.

Materialul complet, AICI. 

Cardurile de sănătate, decizie care afectează 14 milioane de români! Ce vrea să facă CNAS

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat un Proiect de Hotărâre de Guvern referitor la cardurile de sănătate, cele naționale dar și cele europene, care va afecta 14 milioane de români. 

Prin actul normativ se reglementează prelungirea duratei de valabilitate a cardurilor naționale de asigurări sociale de sănătate care urmează să expire în perioada 2020-2021, prin generarea și rescrierea unui nou certificat în zona în care a fost scris certificatul inițial, cu închiderea securizată a acestei zone. Astfel, termenul de valabilitate a cardurilor naționale emise până la data de 31 decembrie 2014 va fi de 14 ani de la data emiterii.

Materialul complet, AICI. 

Răspunsuri la anumite întrebări despre boala Alzheimer

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Florida arată că modul în care cele două părți ale creierului interacționează în timpul somnului ar explica simptomele trăite de pacienții cu boala Alzheimer.

Materialul complet, AICI. 

Disfuncții tiroidiene ușoare: efectul asupra femeilor și fertilității

Anomalii tiroidiene ușoare afectează până la una din cinci femei cu antecedente de avort spontan sau subfertilitate, susține un studiu. Cercetătorii au descoperit că disfuncții tiroidiene ușoare afectează până la una din cinci femei care au un istoric de avort sau subfertilitate și vor să devină mame. 

Materialul complet, AICI. 

Intoxicații cu ciuperci, avertismentul unui medic

Două persoane au ajuns la spital în urma intoxicației cu ciuperci. Medicii spun că cele starea celor două fete evoluează favorabil, dar atrag atenția că nu există tratament specific pentru intoxicația cu ciuperci.

Materialul complet, AICI. 

Suceava, dosar penal pentru managementul defectuos al spitalului focar

Dosar penal pentru managementul spitalului care a devenit focar COVID-19 din Suceava. Patru persoane sunt cercetate penal.

Materialul complet, AICI. 

COVID-19: încă un posibil medicament ar putea trata infecția

Încă un medicament ar putea fi folosit în terapia COVID-19, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene. Medicamentul însă ar viza pacienții cu simptome ușoare sai pe cei asimptomatici.

Materialul complet, AICI. 

Dispozitiv ortopedic pediatric românesc, MARELE PREMIU la EuroInvent 2020. Cum funcționează

Reușită de excepție a inventatorilor români pentru ortopedia pediatrică! Un dispozitiv creat, în parteneriat, de cercetători de la Universitatea Politehnică și UMF Carol Davila au câștigat Marele Premiu la Expoziții Europene de Inovare și Creativitate – EuroInvent 2020.

Materialul complet, AICI.

Prof. dr. Ileana Constantinescu, explicații despre testarea PCR la Fundeni

Testarea la Institutul Clinic Fundeni, cum a început și de ce s-a ales această metodă, este subiectul dezbătut la Academia de Sănătate cu prof. dr. Ileana Constantinescu.

Materialul complet, AICI.

Încă o vedetă TV infectată cu COVID-19: Andrei Ștefănescu, testat pozitiv

Încă o vedetă TV a fost testată pozitiv la noul coronavirus. Andrei Ștefănescu se află acum la spital, unde primește îngrijiri, deși el spune că nu are simptome.

Materialul complet, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel