Specialitățile cele mat râvnite sunt cardiologia și endocrinologia, după ce mulți ani fuseseră specialitățile chirugicale în top.
Anul acesta au fost suplimentare locurile și posturile, fiind scoase la ,,bătaie" 5300 la medicină generală comparativ cu anul trecut când au fost 4457, 406 la medicină dentară și 225 la farmacie.
Anul trecut, punctajul ultim cu care s-a intrat la rezidențiat a fost 601 la medicină generală, iar la stomatologie 775 ultimul punctaj, examenul,clasamentul și repartizarea sunt naționale. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, dintre care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu.
Ocuparea locurilor în cele 67 de specialităţi se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.
De asemenea, anul acesta s-a înregistrat și cel mai mare număr din ultimii ani de absolvenți ai universităților de medicină și farmacie care s-au înscris la acest concurs, unii dintre candidați fiind însă și din promoțiile anterioare. În București, sunt cei mai mulți candidați din țară, respectiv 3250.
Concursul se desfășoară în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.
Anul trecut la Rezidențiat s-au înscris 6.817 de candidaţi pe 4000 de locuri, 2.537 de concurenţi au susținut examenul în centrul universitar Bucureşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.