Rezidențiat 2019. 3.259 de absolvenți vor da examen la UMF Carol Davila București

Adisa Codruț |
Data publicării:
Examenul FOTO: pexels.com
Examenul FOTO: pexels.com

Un număr de 3.259 de absolvenţi ai facultăţilor de Medicină, Medicină dentară şi Farmacie, adică 36,72% dintre candidaţii înscrişi la nivel naţional la concursul de intrare în Rezidenţiat, vor susţine duminică examenul la UMF "Carol Davila" din Bucureşti.

Rezidențiat, examen. "Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' s-a pregătit intens pentru buna desfăşurare a acestui concurs extrem de important pentru viitoarea generaţie de medici şi farmacişti. Dintre cei 3.259 de candidaţi înscrişi în centrul universitar Bucureşti, 1.902 sunt absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti", a declarat Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii, citat într-un comunicat, potrivit Agerpres.

În centrul universitar Bucureşti, la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'', vor susţine concursul cei mai mulţi candidaţi - aproximativ 36,72% din numărul total de înscrişi. S-au înscris 2.274 candidaţi pentru domeniul medicină, 695 - pentru medicină dentară şi 290 - pentru farmacie, precizează UMF.

Concursul, organizat de Ministerul Sănătăţii, pentru care şi-au depus dosarele 8.876 de candidaţi, va avea loc duminică la nivel naţional, în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Cei mai mulţi - 6.283 - s-au înscris pentru domeniul medicină, 1.740 - pentru medicină dentară şi 853 - pentru farmacie.

Ministerul Sănătăţii a scos la concurs pentru această sesiune de examen 4.710 locuri şi posturi, astfel: 3.960 - în domeniul medicină; 398 - în domeniul medicină dentară; 256 - pentru farmacie; 96 de locuri pentru Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne, ministerele care au reţea sanitară proprie. Concursul se desfăşoară sub forma unui test-grilă, cu câte 200 de întrebări identice pentru toate centrele universitare, pe o durată de patru ore.

Punctajul minim de promovare este de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, potrivit metodologiei de concurs stabilite de către Ministerul Sănătăţii. Ocuparea locurilor şi a posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel