REVOLTĂTOR: Urmașii eroilor din Sănătate decedați din cauza COVID, ignorați de stat! Fiica doctoriței Mioara Neagu nu primește pensie de urmaș

Dana Lascu |
Data publicării:
Dr Mioara Neagu a decedat, din cauza COVID-19, deși avea adoar 48 de ani și nicio altă boală. Foto: Facebook
Dr Mioara Neagu a decedat, din cauza COVID-19, deși avea adoar 48 de ani și nicio altă boală. Foto: Facebook

Cauza decesului medicului Mioara Neagu, șeful Secției UPU de la Spitalul din Fetești, care a murit din cauza COVID-19, este trecută în acte ca fiind „boală obișnuită”. Din aceast cauză, fiica ei nu primește pensie de urmaș. 

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România atrage atenția asupra unei situații revoltătoare: exact la fel cum s-a întâmplat și în cazul asistentei medicale Lenuța Buta, „instituțiile statului continuă atitudinea disprețuitoare la adresa urmașilor salariaților din Sănătate care și-au pierdut viața în lupta cu virusul SARS-CoV-2, refuzându-le dreptul la cuantumul pensiei de urmaș prevăzut de legea nr. 56/2020, respectiv 75% din salariul de bază al părintelui decedat. Revolta Andreei Neagu, fiica Dr. Mioara Neagu, este mai mult decât justificată”, scriu reprezentanții Federației, care publică pe pagina de Facebook a organizației mesajul fiicei medicului căzut la datorie, în luna octombrie, în lupta cu COVID-19.

Iată mesajul fiicei ei:

„După cum bine știți, mama mea a decedat în urmă infectării cu virusul Sars CoV-2. În urma acestui eveniment tragic, trebuie să beneficiez de o pensie de urmaș. Ceea ce nu pot să concep este faptul că în decizia primită astăzi, cauza decesului este „o boală obișnuită” în opinia celor ce au emis-o. Mi se pare o umilință, și în același timp și o jignire adusă la adresa mea și a celor ce au iubit-o. Iubita mea mama a luptat până în ultimul moment cu virusul ucigaș. Refuz să accept o asemenea greșeală.

Ceea ce mai vreau să subliniez este faptul că ar fi trebuit să beneficiez de un drept, care în momentul de față nu îmi este recunoscut. Conform Legii nr. 56 din 15 mai 2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19, Art. 2, alin(1),lit. d) și Art. 4, trebuie să beneficiez de o pensie de urmaș COVID în semn de recunoștință pentru muncă depusă de iubita mea mama în spitale. Pensie egală cu 75% din salariul ei de baza, pensie pe care trebuia să o primesc pentru terminarea studiilor mele. Am încercat să discut și să fac acest lucru posibil, însă nepăsarea în România este caracteristică. Nu mai spun de cuantumul stabilit de Casă de Pensii având în vedere prima pensie de urmaș, cea firească, pe care trebuie să o primesc.

Mama mea a fost cadru medical, a lucrat timp de ani de zile în spitale și s-a dedicat întru totul în ceea ce a făcut. A vindecat și a salvat multe vieți. În urmă acestor fapte realizate eu primesc doar 1622 de lei (unicul ei copil).

Știu că publicarea acestui mesaj nu îmi va rezolva problemele și nu îmi va răspunde întrebărilor pe care mi le pun zilnic, însă am vrut să va arăt încă odată în ce țară trăim. O țară în care nu se respectă legea! Bani pentru pensiile private au existat întotdeauna, însă pentru o studentă rămasă fără mama, ce dorește să își continue studiile, se pare că nu. Meritele mamei mele cum sunt recunoscute de fapt? Căci nu văd. Rușine!!”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel