„Retinolul este un ingredient minune din punctul de vedere al efectului său anti-îmbătrânire. Este de fapt un derivat al vitaminei A pe care o regăsim și în alimente și evident că este un ingredient foarte popular, popularitatea sa bazându-se pe eficiență, pentru că reușește să refacă structura pielii, să o întărească ceea ce dă de fapt un efect anti-rid”, a declarat Adina Alexandru, medic primar dermatolog, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena1.
”Este important ca produsul să conțină Retinol pur într-o cantitate cât mai mare, să fie într-o formulă stabilă, să penetreze profund în piele și acest lucru este important pentru a ajuta straturile profunde ale pielii. Este important ca atunci când alegem un astfel de produs, el să fi fost și testat înainte pe un anumit număr de persoane, de femei, pentru a se vedea dacă are sau nu efect anti-îmbătrânire. Extsită produse care au studii de acest tip foarte bune.
Atunci când folosim un astfel de produs trebuie să știm că Retinolul poate determina o sensibilitate mai mare a pielii la soare, ceea ce presupune ca el să fie aplicat seara, iar dimineața să aplicăm o cremă cu SPP pentru a nu ni se înroși pielea în contact cu soarele”, a spus medicul Adina Alexandru.
Cum se utilizează Retinolul
Retinolul se aplică seara, din motivul menționat anterior, iar după aplicare se recomandă folosirea unei creme anti-îmbătrânire. Dimineața, acesta se aplică cu 15- 20 de minute înainte de a ieși din casă, apoi este obligatoriu aplicarea cremei SPP cu un grad de protecție de minim 20.
De asemenea, Adina Alexandru a subliniat, ca o recomandare, folosirea Retinolul în mod progresiv, pentru a vedea cum reacționează pielea.
Unde se găsește în mod natural Retinolul
Retinolul, o formă a acestei vitamine solubile în grăsimi, poate fi găsită într-o varietate de alimente pe bază de animale: ficat, rinichi, anghilă, pește, caviar, brânzeturi, margarină, unt și gălbenuș de ou. În vegetale, acesta se regăsește în cartoful dulce copt, spanac fiert, morcovi cruzi, kale fiartă, pepene galben, ardei dulci, roșii, cruzi.
Vezi și: Pepenele roșu și beneficiile sale. Ajută și la sănătatea PIELII
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.