Omletă cu ciuperci, ceapă verde și chili
Această rețetă rapidă este bogată în proteine.
Timp pregătire: 5 minute
Timp preparare: 7-10 minute
Ingrediente
6 tulpini de ceapă verde
o mână de ciuperci tăiate cubulețe sau felii
puțină făină integrală
o căpățână de usturoi, tăiat fin
1/2 linguriță turmeric
1/2 linguriță de pudră curry
chili tăiat fin și sare după gust
ulei
150 ml lapte de soia/migdale
Mod de preparare
Călește puțin ceapa verde și ciupercile într-o tigaie antiaderentă pentru câteva minute, înainte de a adăuga usturoiul și chili.
Lasă-le pe flacără mică și, între timp, într-un castron combină făina cu condimentele, apoi adaugă laptele și amestecă-le până când se formează o cocă similară unui sos mai gros.
Asigură-te că tigaia nu arde și adaugă coca subțire, întinzând-o pe suprafața tigăii. Coace la temperatură medie timp de 8 minute, până când marginile devin ușor maronii.
Întoarce omleta pe partea cealaltă și mai las-o încă 5-8 minute.
Omletă cu brânză feta, ceapă și roșii uscate
Timp pregătire: 5 minute
Timp de preparare: 5 minute
Timp total: 10 minute
Ingrediente
o lingură de ulei de măsline
2 ouă, bătute ușor
câteva rondele de ceapă
4 roșii uscate, tăiate cuburi
25 grame brânză feta
mix frunze de salată
pătrunjel
Mod de preparare
Încălzește la temperatură medie uleiul într-o tigaie mică, adaugă ouăle și amestecă-le pentru a nu se arde. Când ouăle încă sunt ușor moi în centru, adaugă roșiile și brânza feta, apoi împăturește omleta. Gătește-o încă un minut, apoi pune-o pe farfurie. Servește-o alături de frunzele de salată, scrie fitbody.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.