Vezi și: Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Vezi și: Bacteria pe care 90% dintre oameni o au în corp fără să știe
Mâncarea de mazăre este un preparat simplu, gustor și plin de beneficii pentru sănătate. Mazărea, această leguminoasă mică, este extrem de nutritivă, este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre, vitamine și minerale esențiale.
Fiind ușor de digerat și versatilă în bucătărie, mazărea poate fi gtită sub diverse forme - de a supe și tocănițe, până la piureuri și garnituri.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale mâncării de mazăare este conținutul su bogat în antioxidanți și fibre, care contribuie la sănătate digestivă și la menținerea unui nivel optim al zahărului din sânge.
De asemenea, este o sursă excelentă de vitamina C, care sprijină sistemul imunitar, și de vitamina K, esențială pentru sănătatea oaselor.
Datorită conținutului ridicatdeproteine vegetale, mazărea este o alegere excelentă pentru cei care urmează o dietă vegetariană sau vegană.
Rețeta pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână
"Mazăre cu pui și muuuuult mărar.
Măcar de 2 ori pe săptămână ar trebui să avem în meniu leguminoase - boabe ca să alternăm proteinele animale cu cele vegetale.
După ce soia a picat în dizgrație, de modificată genetic ce este (80% din culturi sunt cu OMG-uri), mazărea s-a trezit încoronată drept proteina vegetală perfectă!
Dacă fasolea boabe trebuie fiartă în multe ape ca să nu baloneze, mazărea nu are acest inconvenient. E plină de fibre, deci satură.
Ajută și la menținerea echilibrului glicemic, pentru că amidonul din ea se absoarbe lent și ține de foame.
Are minerale din belșug plus proteine vegetale, chiar dacă nu sunt de calitatea I.
Prin combinarea leguminoaselor cu cereale acoperim tot spectrul de aminoacizi esențiali, deci nu-i greșit să o mâncăm cu o felie de pâine.
Apoi, dacă o gătim cu sos de roșii, creștem absorția fierului.
Și nu în ultimul rând, dacă îi punem mărar din belșug nu mai are nevoie de sare și ajută la ameliorarea celulitei.
Mazărea congelată este cea mai practică variantă în orice sezon și dacă folosiți o oală de fiert sub presiune, în 20 min masa e gata", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
Mâncarea de mazăreeste ușor de preparat, fiind adesea gătită cu sos de roșii, morcovi, ceapă și mărar, oferind o explozie de arome.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.