Ingrediente pentru patru porții:
½ cană iaurt grecesc simplu fără grăsime
½ cană de țelină tăiată cubulețe
2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
1 lingura suc de lămâie
2 lingurițe maioneză
1 linguriță de muștar Dijon
⅛ linguriță sare
⅛ linguriță piper măcinat
2 porții (cutii de conservă) de somon, scurs, curățat de solzi, fără piele și oase
2 avocado
Cum îl preparăm:
Combinăm iaurtul, țelina, pătrunjelul, sucul de lămâie, maioneza, muștarul, sarea și piperul într-un castron mediu; amestecăm bine. Se adaugă somonul și se amestecă bine.
Înjumătățim avocado pe lungime și îndepărtăm sâmburii. Scoatem aproximativ 1 lingură de pulpă din fiecare jumătate de avocado și o adăugăm în amestecul de somon.
Umplem fiecare jumătate de avocado cu aproximativ 1/4 ceașcă din amestecul de somon, așezând-o deasupra jumătăților de avocado.
Informații nutriționale
293 calorii; proteină 22,5g; carbohidrați 10,5g; fibre alimentare 7g; zaharuri 1,8g; grăsime 19,6g; grăsimi saturate 3g; colesterol 61,2mg; vitamina a iu 413IU; vitamina c 14,1mg; folat 94,1 mcg; calciu 94,2 mg; fier 1,1 mg; magneziu 52mg; potasiu 807,2 mg; sodiu 399,8mg.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.