Tensiune arterială crescută
Dacă suferi de hipertensiune arterială, este esențial să consulți un medic, pentru a începe un tratament adecvat. În același timp, este necesar să acorzi atenție dietei tale, care ar trebui să nu mai conțină alimente procesate și sodiu, ci mai degrabă alimente naturale.
Un exemplu ar foi această salată care ajută la reglarea tensiunii arteriale, datorită a trei super-alimente: castraveți, usturoi și lămâie.
Beneficiul ingredientelor
Castravete
Castravetele conține substanțe nutritive care pot ajuta la combaterea tensiunii arteriale crescute. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Universitas Airlangga, sucul de castraveți a avut un efect favorabil asupra reglării tensiunii arteriale după prima săptămână de tratament. Acest lucru confirmă efectul castraveților asupra reglării tensiunii arteriale.
Usturoi
Usturoiul are capacitatea de a regla hipertensiunea arterială, nivelul colesterolului și diverse alte probleme de sănătate. Potrivit unui studiu, tratamentul cu usturoi a reușit să controleze hipertensiunea la pacienții cu boală coronariană.
Usturoiul este unul dintre cele mai achiziționate suplimente pe bază de plante utilizate pentru scăderea nivelului de colesterol. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutrition, usturoiul s-a dovedit a fi eficient în scăderea nivelului de colesterol, datorită inhibării sintezei colesterolului hepatic de către compușii de sulf prezenți în usturoi.
Lămâie
Sucul de lămâie are ca efect scăderea nivelului colesterolului din sânge datorită compușilor pe care îi conține, în special hesperidina. Într-adevăr, potrivit unui studiu publicat în Bioorganic & Medicinal Chemistry, hesperidina a redus nivelul colesterolului din sânge.
Salată de castraveți și usturoi, ingrediente:
- 2 linguri de apă
- 1 castravete
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri de suc de lamaie
Mod de preparare:
Spală castravetele și taie-l în cuburi mici. Apoi curăță usturoiul și toacă-l mărunt. Amestecă totul într-un castron mare. Adaugă apă și suc de lămâie. Amestecă bine.
Prudență:
- Sucul de lămâie trebuie evitat de persoanele care suferă de ulcer sau arsuri la stomac.
- Usturoiul nu este recomandat persoanelor cu boli de sânge, cum ar fi porfiria. De asemenea, persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală nu ar trebui să consume usturoi, datorită efectului său anticoagulant, care crește riscul de sângerare.
Citește și Salată orientală de POST, rețetă cu puține calorii. Ingredientul SECRET care o face super delicioasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.