Restul alimentar care previne cancerul. Oprește dezvoltarea celulelor canceroase

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cancer - FOTO: Freepik@vecstock
cancer - FOTO: Freepik@vecstock

Un rest alimentar poate opri dezvoltarea celulelor canceroase. Este o sursă importantă de Calciu.

Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume. În timp ce descoperirile medicale și detectarea precoce au contribuit la reducerea numărului de decese cauzate de cancer, aproape una din zece persoane au primit un diagnostic de cancer la un moment dat în viață.

Cum să reduci riscul de cancer

Probabil că suntem cu toții conștienți de factorii de stil de viață care contribuie la riscul de cancer. Renunțarea la fumat este unul mare pentru a reduce nu doar riscul de cancer pulmonar, ci și de cancer de gât, vezică urinară, stomac și colon, doar pentru a enumera câteva.

Schimbarea hormonală din cauza creșterii în greutate crește riscul de cancer la sân, tiroidă, creier și ficat. Protejarea pielii și 150 de minute de exerciții fizice săptămânale pot reduce riscul de cancer.

Alimentele bogate în grăsimi, zahăr și excesiv procesate pun la încercare sistemul imunitar al organismului. În schimb, încercați să consumați legume, fructe, cereale integrale și surse de proteine slabe pentru a vă menține corpul într-o stare bună de sănătate.

Proteina din zer reduce riscul de cancer

Una dintre sursele de proteine pe care s-ar putea să nu o așteptați are beneficii potențiale anti-cancer. Un articol din 2024 în Food and Humanity a spus că protein din zer conține compuși bioactive și nu numai că ajută la construirea mușchilor și la recuperarea după un antrenament dificil, dar ar putea să lupte și împotriva cancerului.

Lactoferrina, compusul care oprește dezvoltarea celulelor canceroase

Proteina din zer conține compuși speciali care pot interfera cu modul în care celulele canceroase cresc și se răspândesc prin blocarea anumitor căi celulare implicate în dezvoltarea cancerului.

În special, lactoferrina din proteina din zer ar putea încetini creșterea celulelor canceroase, ucide celulele canceroase și preveni formarea vaselor de sânge care susțin tumorile.

Proteina din zer, efect și în cazul chimioterapiei

Proteina din zer poate susține și terapiile tradiționale împotriva cancerului, cum ar fi chimioterapia și radioterapia, ajutând la reducerea efectelor secundare.

Suplimentarea cu proteină din zer poate proteja împotriva pierderii în greutate legată de cancer și a pierderii musculare, cunoscută sub numele de sindromul cachexiei canceroase.

Cantitatea mare de aminoacid leucină găsită în proteina din zer susține creșterea musculară, iar proteina din zer afectează hormonul IGF-1 care ajută la dezvoltarea musculaturii.

Proteina din zer susține imunitatea

Proteina din zer reprezintă 20% din proteinele din lapte (celelalte 80% sunt proteine ​​din cazină), iar datorită faptului că zerul este digerat rapid, aminoacizii pot începe imediat să lucreze în vindecarea organismului.

Aminoacizii cu lanț ramificat, precum valina, leucina și izoleucina, găsiți în zer, sunt cheia în repararea țesuturilor din corpul dumneavoastră.

Proteina din zer conține, de asemenea, cisteină și metionină, care sunt doi aminoacizi folosiți de organismul dumneavoastră pentru a produce glutathion. Glutationul luptă împotriva radicalilor liberi și reduce stresul oxidativ.

Odată cu înaintarea în vârstă, organismul dumneavoastră pierde glutathionul, astfel că suplimentarea cu zer poate menține sistemul imunitar puternic. S-ar putea părea logic să obțineți proteina din zer din lapte, dar ar trebui să beți mult lapte pentru a obține aceleași beneficii dintr-un supliment de proteină din zer. În plus, procesul de pasteurizare al laptelui reduce aminoacidul anticancer cisteina.

Ce este, de fapt, proteina din zer

Proteina din zer este o formă de proteină derivată din zerul lichid obținut în procesul de fabricare a brânzei. Atunci când laptele este transformat în brânză, zerul este produs ca un lichid rezidual. Acest zer conține o concentrație ridicată de proteine, în special proteine de zer.

Proteina din zer este bogată în aminoacizi esențiali, cum ar fi leucina, izoleucina și valina, care sunt esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor musculare. Este cunoscută pentru capacitatea sa de a fi absorbită rapid în organism, făcându-l o sursă populară de proteină pentru sportivi și persoanele active.

Datorită conținutului său bogat de aminoacizi, proteina din zer poate fi utilizată pentru a sprijini creșterea musculară, recuperarea după exerciții intense și menținerea masei musculare în timpul dietei sau a pierderii în greutate.

De asemenea, proteina din zer poate fi suplimentată sub formă de pudră și adăugată la smoothie-uri, băuturi sau alte alimente pentru a crește aportul de proteină în dietă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel