Respirație urât mirositoare, cauze și remedii să scapi de ea. Ce boli semnalează: Folosirea apei de gură este foarte importantă

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Respirație urât mirositoare - Foto: Freepick @asier_relampago
Respirație urât mirositoare - Foto: Freepick @asier_relampago

Respirație urât mirositoare. Mina Camelia Vasiliu, medic primar stomatologie, a explicat care sunt cauzele și care sunt cele mai eficiente remedii. 

Care sunt principalele cauze ale respirației urat mirositoare?
 
"Cauzele respirației urât mirositoare pot fi multiple, atât de cauza dentară, cât și de cauza generală. Mă voi referi la cele de cauza dentară întrucât fac parte în mod deosebit din zona mea de activitate. Enumăr  dinții cariați, probleme parodontale, igienă deficitară. Dintre cauzele generale sunt probleme digestive, reflux gastroesofagian, prezența anumitor bacterii la nivel digestiv, Helycobacter", a explicat dr. Mina Camelia Vasiliu, pentru Spectacola

Afecțiunile dentare care pot provoca respirația urat mirositoare

-       Carioactivitate intensă și medie

-       Inflamatia parodontală în diferite stadii

-       Prezența unor infecții dentare

-       Prezența unor probleme de drenaj la nivelul glandelor salivare.  

-       Afecțiuni generale al căror tratament presupune administrarea unor medicamente care influențează secreția salivară și starea de sănătate a gingiilor

-       Anumite stări fiziologice cum ar fi sarcina, care poate fi însoțită de gingivita de sarcină.
 

Când ar trebui să ne îngrijorăm și să mergem la stomatolog

 
„Evident, în momentul în care respirația urât mirositoare persistă și atunci când începem să avem dureri sau disconfort la nivelul gingiilor și dinților, vizita la medicul stomatolog este imperios necesară. Însă, vizita la stomatolog ar trebui să fie un obicei sănătos, să o facem cu periodicitate și să nu ne  fie teamă.

Nu trebuie să mergem la dentist doar atunci când apar probleme grave, ci ar trebui să o facem ca o măsură de prevenție, pentru a nu avea ulterior nevoie de tratamente laborioase și costisitoare.

Controlele periodice se fac atât în perioada dentiției de lapte, cât și la vârstă adultă. Eu le recomand la 6 luni”, explică medicul. 

Remedii împotriva respirației urat mirositoare

În continuare, dr. Mina Camelia Vasiliu dezvăluie care sunt cele mai eficiente remedii împotriva respirației urât mirositoare, cât și pașii corecți în îngrijirea și igienă dentară.

"Identificarea plăcii bacteriene ajută la conștientizarea pacientului și la corectarea tehnicii de periaj.

Pe lângă periajul clasic, cu periuță manuală sau electrică, este necesar să folosim metode ajutătoare și anume ață dentară, periuțe interdentare, dușul bucal, furcile cu ață dentară, scobitorile elastice.

Combinarea acestora depinde de morfologia dentară a fiecărui pacient și de motivarea acestuia. De asemenea, folosirea apei de gură este foarte importantă.

Câte minute ar trebui să periem dinții și care sunt mișcările corecte


 
Mișcările de periaj corecte sunt de la roz la alb sau altfel spus de la gingie spre marginea liberă a dintelui, periuța fiind înclinată în unghi de 45 grade raportat la axul vertical al dintelui. Aplicăm periuța pe câte 2 dinți, executăm cel puțin 8-10 mișcări de coborâre, respectiv de ridicare, în funcție de arcada pe care o igienizăm.

Periuța se aplică atât pe fața dinspre obraz, buză, cât și pe fața dinspre palat, respectiv limba. Ultima dată se curată fața orizontală a dinților cu care facem masticația.
 
Arcadele dentare cu înghesuiri, rotații, dizarmonii, prezintă zone retentive care nu pot fi curățate doar cu periuțe, acolo obligatoriu suplimentăm cu duș, ață, periuță interdentară. Durata periajului se recomandă a fi între 2 - 4 minute", a mai explicat medicul. 

Cât de eficiente sunt apa de gură, ața dentară și irigatoarele bucale și dacă guma de mestecat este benefică sau nocivă danturii, citește pe SPECTACOLA.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel