Repararea chirurgicală a unui tendon. La ce să te aștepți

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:

Leziunile tendoanelor sunt relativ frecvente și necesită adesea intervenții chirurgicale pentru a le repara. Operațiile chirurgicale de reparare a tendoanelor sunt de obicei simple, dar vin cu unele riscuri minore.

După operație, o persoană ar trebui să-și recapete lent mișcarea. În unele cazuri, totuși, tendonul se poate rupe din nou. Doctorii pot ca printr-o intervenție chirurgicală de refacere a tendonului să repare o leziune. Tendoanele sunt țesuturi dure, elastice care leagă mușchii de oase. Funcția lor este de a permite corpului să se miște și să transfere greutatea. Tendoanele ajută, de asemenea, la protejarea articulațiilor împotriva deteriorării, scrie medicalnewstoday.com.

Există două tipuri principale de tendoane:

Tendoane flexoare, care lucrează prin strângere pentru a trage pe oase. Un exemplu de utilizare a unui tendon flexor este atunci când cineva strânge pumnul.
Tendoane extensoare, care acționează prin întindere atunci când o parte a corpului trebuie să se deplaseze spre exterior, cum ar fi atunci când deschidem pumnul întinzând degetele.

Când este necesară refacerea tendonului

Intervenția chirurgicală de reparare a tendonului este necesară atunci când:

- ai o tăietură profundă care a retezat un tendon
- ai o vătămare cauzată de sporturile de contact
- o ruptură sau o leziune cauzată de artrita reumatoidă

Dacă o persoană se duce la medic având o leziune a tendonului, acesta va efectua o examinare fizică inițială a zonei vătămate.

Medicul va căuta:

- obiecte străine, dacă vătămarea se datorează unei tăieri
- pierderi de sange
- semne de infecție
- alte leziuni, cum ar fi fracturile, dislocările, leziunile nervoase sau leziunile vaselor de sânge.

Doctorul va compara partea vătămată a corpului cu una nevătămată, căutând diferențe în timp ce face același tip de mișcări.

De asemenea, el îi poate cere bolnavului să încerce să deplaseze partea deteriorată a corpului în direcții diferite, pentru a obține un diagnostic mai precis al rănirii.

Testele imagistice, cum ar fi ultrasunetele și RMN-urile, pot ajuta, de asemenea, la diagnosticarea cauzei precise și localizării leziunii tendonului.

Leziunile tendoanelor necesită adesea tratament chirurgical. Obiectivele chirurgiei de refacere a tendoanelor sunt:

- pentru a reface capacitatea de mișcare și funcțiile
- pentru ameliorarea durerii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel