Remediul natural pentru tratarea durerilor de gât este unul care datează de sute de ani. Inclusiv bunicile noastre ne preparau acest remediu. Este vorba despre Gogol-Mogol.
Ce este Gogol-Mogol?
Gogol-Mogol- este un amestec pe bază de ouă, la care pot fi adăugate diferite ingrediente. Rețeta de bază conține gălbenuș de ou și zahăr. Alte opțiuni includ albuș de ou, lapte, vanilie, nucșoară, miere, coajă de citrice, rom sau coniac, sucuri.
Gogol-Mogol ajută la ameliorarea durerilor de gât
Ajută la calmarea durerii în gât. O legendă spune că, odată, a trăit un cantor pe nume Gogel. A cântat într-un cor de sinagogi dintr-un oraș al lui Mogilev care se afla în Rusia. Într-o zi, cantorul Gogel s-a răcit și și-a pierdut vocea frumoasă și, ulterior, și-a pierdut locul de muncă.
Orice ar fi încercat să facă pentru a-și recupera vocea, nimic nu l-a ajutat. Apoi, în cele din urmă, cineva a reușit să-l determine să încerce un remediu vechi, ouă crude amestecate cu vin, notează Hub Pages.
Vezi și: Ceaiul care previne bolile cronice. Are efect anti-cancer și antiinflamator
Gogol-Mogol cum se prepară
Într-o ceașcă bateți un ou crud (sau doar un gălbenuș de ou dacă nu vă plac albușurile de ou) cu o linguriță plină de miere sau zahăr.
Se amestecă viguros până când este amestecat ca o spumă.
Într-o ceașcă separată încălziți jumătate de cană de lapte cu o lingură de unt nesărat. Untul ar trebui să se topească complet. Laptele ar trebui să fie foarte fierbinte.
Laptele și untul se amestecă într-o ceașcă cu oul și mierea.
Bea, în timp ce este fierbinte. Veți simți cum căldura vindecătoare se răspândește.
Gogol-Mogol, medicamentul bunicilor
Sigur că există medicamente disponibile, dar consumul acestora poate afecta sănătatea, mai ales când sunt administrate după ureche, fără nicio indicație medicală. În plus, bunicile preferau să administreze Gogol-Mogol copiilor.
Gogol-Mogol este o băutură fierbinte care conține gălbenușul de ou amestecat împreună cu miere sau zahăr, apoi turnat în lapte care a fost încălzit cu unt nesărat. Adulții s-au bucurat, de asemenea, de acest lucru cu adaos de rom sau coniac. Oul creează o peliculă care ameliorează simptomele de durere. În plus, laptele fierbinte are triptofan care vă poate ajuta să dormiți.
Vezi și: Care este Regula lui 2 la masa de Crăciun. Pleșea: Inhibă pofta de mâncare
Gălbenușul de ou, valori nutriționale
Consumul de albuș de ou și gălbenuș împreună într-un ou întreg oferă echilibrul corect de proteine, grăsimi și calorii. Această combinație permite majorității oamenilor să se simtă mai plini și mai mulțumiți după ce au mâncat ouă în mese.
Cu toate acestea, o revizuire din 2019 sugerează că majoritatea nutrienților dintr-un ou sunt în gălbenuș. Distribuția proteinelor, cu toate acestea, este chiar și în întregul ou, notează Medical News Today.
Gălbenușurile de ou conțin vitamine esențiale precum Vitamina A, D, E și K. Împreună cu acestea, gălbenușurile sunt, de asemenea, bogate în acid folic și B12 și Omega 3. Se spune că acestea reduc tulburările gastro-intestinale și chiar reduc riscul de probleme de vedere.
Ouăle pot întări sistemul imunitar. Acestea conțin un nivel ridicat de vitamina A și vitamina B-12 se găsesc în ouă împreună cu alți nutrienți și antioxidanți care alcătuiesc un sistem imunitar bine apărat.
În plus, ouăle îți oferă mai multă energie. Ouale sunt pline de nutrienti care te fac sa te simti plin de energie. Acestea sunt surse bogate de proteine și considerate o sursă completă de aminoacizi esențiali.
Gălbenușurile de ou conțin cel puțin șapte minerale esențiale, inclusiv:
- calciu
- fier
- magneziu
- fosfor
- potasiu
- sodiu
- zinc, notează WEB:MD.
Laptele cald cu miere, remediu pentru durerile de gât
Când aveți o durere în gât, unul dintre cele mai populare remedii naturale constă în a bea lapte cald cu miere noaptea înainte de a merge la culcare, ceea ce vă poate ajuta atunci când vine vorba de disconfort liniștitor și durere pe timp de noapte. Este un remediu pe care multe bunici obișnuiau să-l urmeze, iar astăzi continuă să fie la fel de valabil.
Pe de o parte, mierea acționează ca un antibacterian puternic deosebit de util pentru a îmbunătăți simptomele răcelii, datorită faptului că conține inhibidine, substanțe naturale care oferă calitățile antibacteriene și antiseptice.
Astfel, mierea este indicată pentru ameliorarea iritațiilor gâtului, faringitei și amigdalitei, poate fi luată direct prin înghițirea unei linguri de miere sau diluarea acesteia.
Pe de altă parte, laptele atunci când este băut fierbinte are un beneficiu analgezic util pentru a calma durerea de gât. În acest fel, dacă punem împreună puțin lapte cald sau cald și una sau două linguri de miere, vom obține un remediu tradițional care ne va ajuta să îmbunătățim simptomele, arată Nature Via.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.