Indiferent dacă ați experimentat iritație, durere sau mâncărime în gât, probabil că vă face să vă îngrijorați. La urma urmei, să mănânci și să bei alimente poate fi dificilă dacă durerea pare să se agraveze atunci când înghiți. Adevărul este că, de la pandemia de Covid-19, o simplă durere în gât este privită ca un simptom sinistru al a ceea ce urmează să vină. Cu toate acestea, cu excepția cazului în care este asociat cu febră și o răceală, nu trebuie să vă faceți griji că ați contractat coronavirus.
Iată câteva remedii casnice pe care le puteți încerca data viitoare când aveți dureri în gât.
O lingură de miere
Fie că este vorba de tuse sau iritație a gâtului, consumul unei linguri de miere poate ajuta. Îl puteți amesteca în lapte sau în apă împreună cu turmeric. Proprietățile antibacteriene ale mierii vă pot calma gâtul.
Gargară cu apă sărată
Tot ce trebuie să faceți este să încălziți apa până la o temperatură potrivită și apoi să adăugați puțină sare, înainte de a face gargară cu amestecul. Poate ușura inflamația în gât și vă poate curăța căile respiratorii. Puteți face acest lucru în mod obișnuit la fiecare 5 ore până când infecția dispare.
Ceai cald de mentă sau de mușețel
Încărcat cu antioxidanți, fiecare dintre aceste ceaiuri vă poate stimula sănătatea și vă poate calma gâtul. Au fost utilizate în mod convențional pentru proprietățile lor medicinale antiinflamatorii. Ceaiul de mentă este, de asemenea, incredibil de aromat, făcându-l perfect pentru serile de iarnă.
Dureri de gât la copii sau nou-născuți
Poate fi cu adevărat dificil când copiii mici au dureri în gât, deoarece ei nu pot transmite ce simt și ce îi doare.
Iată câteva sfaturi pentru a-ți ușura disconfortul micuțului:
Puneți un umidificator în camera în care doarme copilul. Acest lucru se datorează în principal faptului că umiditatea din aer tinde să amelioreze durerea în cazurile de durere în gât.
Asigurați-vă că cel mic bea suficientă apă. Puteți aroma apa cu o felie de castraveți, pentru a vă asigura că cel mic este încurajat să bea apă toată ziua, deoarece hidratarea adecvată este esențială.
Dacă bebelușul nu are încă 5 ani, atunci evitați picăturile pentru tuse sau bomboane cu care s-ar putea sufoca accidental.
Dacă copilul are vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani, atunci trebuie să fiți totuși atent pentru a vă asigura că a înghițit picătura pentru tuse în siguranță.
Părinții copiilor sub vârsta de 1 an nu trebuie să le ofere bebelușilor lor miere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.