Remdesivir, eficient împotriva unei enzime cheie care provoacă COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
teste coronavirus
teste coronavirus

Oamenii de știință de la Universitatea din Alberta au arătat că medicamentul remdesivir este extrem de eficient în stoparea mecanismului de replicare a coronavirusului care provoacă COVID-19, potrivit unei noi cercetări.

Lucrarea, publicată ieri în Journal of Biological Chemistry, urmărește îndeaproape cercetările publicate de același laborator la sfârșitul lunii februarie care au demonstrat modul în care medicamentul a funcționat împotriva virusului Sindromului Respiratorilor din Orientul Mijlociu (MERS).

„Am fost optimiști că vom vedea aceleași rezultate împotriva virusului SARS-CoV-2", a declarat Matthias Götte, catedra de microbiologie medicală și imunologie la U din A.

„Am obținut rezultate aproape identice așa cum am raportat anterior cu MERS, așa că vedem că remdesivir este un inhibitor foarte puternic pentru coronavirus."

Noua lucrare a lui Götte demonstrează cum funcționează în detaliu remdesivirul, dezvoltat în 2014 pentru combaterea epidemiei de Ebola. El asociează polimeraza la motorul virusului, responsabil pentru sintetizarea genomului virusului.

„Dacă vizați polimeraza, virusul nu se poate răspândi, deci este o țintă foarte logică pentru tratament", a spus Götte.

Lucrarea de laborator arată cum remdesivir păcălește virusul prin imitarea blocurilor sale de construcție.

„Aceste polimeraze se păcălesc, astfel încât inhibitorul este încorporat de mai multe ori și virusul nu se mai poate reproduce", a explicat Götte.

El a spus că dovezile din grupul său, împreună cu studiile publicate anterior în modele de cultură animală și celulară, arată că remdesivir poate fi clasificat drept un "antivirus cu acțiune directă" împotriva SARS-CoV-2, un termen folosit pentru prima dată pentru a descrie clase mai noi de antivirale care interferează cu etapele specifice ale ciclului de viață al virusului hepatitei C (VHC).

El a spus că descoperirea acelei acțiuni directe consolidează promisiunea studiilor clinice pentru remdesivir la pacienții cu COVID-19, care sunt deja în curs în întreaga lume.

În timp ce Götte a spus că dovezile justifică studiile clinice, el a avertizat că rezultatele obținute în laborator nu pot fi utilizate pentru a prezice cum va funcționa medicamentul la oameni.

„Trebuie să fim răbdători și să așteptăm rezultatele studiilor clinice randomizate", a spus Götte, a cărei cercetare a fost finanțată de Institutele canadiene de cercetare în sănătate, Fondul major pentru inovație din Alberta și Gilead Sciences, care produce remdesivir.

Laboratorul Götte a lucrat anterior la virusul imunodeficienței umane (HIV) și VHC, dar în urmă cu câțiva ani s-a concentrat asupra virusurilor cu cel mai mare potențial epidemic. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis în 2015 lista principalelor agenți patogeni care ar putea provoca focare severe, inclusiv Ebola, Lassa și coronavirusuri.

"În acest sens am fost pregătiți pentru că laboratorul meu este specializat în polimeraze virale", a spus Götte, adăugând că următorul său pas va fi utilizarea instrumentelor de laborator pentru a evalua alte antivirale promițătoare.

Studiul aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel