Potrivit psihologilor, secretul pentru a nu ne mai amâna sarcinile care nu ne plac este să le facem timp de câteva minute. Regula de trei minute este o strategie pentru a depăşi amânarea, iar psihologul Jennifer Wild a explicat întregul proces.
Ea susține că dacă avem o sarcină pe care riscăm să o amânăm, trebuie să încercăm să o facem timp de doar trei minute.
Chiar dacă nu va fi terminată, nu acesta este scopul, pentru că primele trei minute ne vor scoate din mentalitatea de evitare, spune ea.
"Trei minute devin rapid şase minute, sau nouă, şi, în mare parte, înainte de a vă da seama, sarcina este gata", spune ea, care a completat că regula nu se aplică doar pentru treburile pe care le avem, ci și pentru diete, orele de fitness, fobii şi chiar anxietate socială, scrie The Guardian.
În trecut, oamenii vorbeau despre ceva asemănător, dar se numea regula celor cinci minute, doar că în cadrul unor teste, s-a demonstrat că trei minute sunt optime, iar 98% dintre participanţi au sfârşit prin a persevera.
"Credeam că e regula celor cinci secunde? Regula celor cinci secunde se referă la perioada de timp în care un produs alimentar poate sta pe podea și totuși să fie considerat necontaminat.
Wow. Are vreo bază științifică? Niciuna. Regula de trei minute, pe de altă parte, este o strategie pentru a depăși amânarea.
Cum funcționează? Este simplu: dacă aveți o sarcină pe care riscați să o amânați, încercați să o faceți timp de doar trei minute.
Dar atunci nu va fi terminată. Nu acesta este scopul. Primele trei minute te vor scoate din mentalitatea de evitare", a mai spus dr. Jennifer Wild.
"Cum adică, anxietatea socială? Ești stresat de petrecerea aia mare din seara asta? Încearcă să mergi doar trei minute!
Dar este o oră de mers cu autobuzul. Nu-ți face griji, probabil că vei ajunge să stai mult mai mult.
Asta înseamnă doar să îți spui minciuni. Amânarea este ea însăși o sursă semnificativă de stres. Dacă veți continua să aveți "experiența succesului" adusă de regula celor trei minute, sarcinile descurajante vor părea în curând mai ușor de realizat.
Îmi amintesc că oamenii vorbeau despre ceva asemănător cu câțiva ani în urmă, dar se numea regula celor cinci minute. Da, așa i se spunea înainte. De asemenea, "regula celor cinci minute" se întâmplă să fie numele unui alt lucru", a mai spus ea.
Cum trebuie să gândim. Ce trebuie să ne spunem și ce nu
"Care e diferența? Perioada de timp în care ar trebui să te abții să vorbești despre persoanele care tocmai au plecat din compania ta, în cazul în care se întorc pentru ceva ce au uitat și aud.
Înțeleg. Dar "regula celor trei minute" nu a fost luată. De fapt, Regula celor 3 minute este, de asemenea, o carte despre o strategie pentru a prezenta eficient idei oamenilor cu o atenție redusă.
Sunt foarte confuz acum. Țineți minte: dacă durează mai mult de trei minute, e prea mult.
Și asta se aplică la absolut orice? Există câteva excepții, dar mă tem că nu mai avem timp.
Spuneți: "Nu-mi vine să cred că sunt la această petrecere de nouă minute - cum zboară timpul!"
Nu spuneți: "Am aspirat 1/16 din covor - e timpul pentru un gin", a conchis ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.