Regina Elisabeta a II-a stârnește din ce în ce mai multe îngrijorări, după ce și-a "anulat tradiționala primire la Castelul Balmora".
Regina Elisabeta a lipsit marți de la deschiderea Parlamentului din cauza problemelor sale episodice de mobilitate, iar fiul și moștenitorul ei, Prințul Charles, a citit discursul Reginei în numele ei.
Regina a fost nevoită să își reducă angajamentele de când a fost spitalizată o noapte în octombrie anul trecut pentru o boală nespecificată. Raportul a mai spus că, deși Palatul Buckingham nu a dat detalii despre afecțiunea Elisabetei, o sursă a declarat că decizia acesteia de a se retrage de la deschiderea Parlamentului are legătură cu problemele pe care le-a suferit anul trecut.
Alte surse au declarat că această modificare este "un semn al lucrurilor care vor urma", pe fondul problemelor episodice de mobilitate ale Reginei Elisabeta.
În schimb, Palatul Buckingham a negat și minimizat îngrijorările legate de starea de sănătate a Majestății Sale și a transmis că evenimentul privat a fost "în concordanță cu adaptarea programului Majestății Sale pentru confortul ei".
Ei bine, e normal ca odată cu îmbătrânirea, că scadă și mobilitatea treptat, ceea ce face ca deplasarea noastră să fie mai dificilă.
În timp ce unii oameni se confruntă cu probleme de mobilitate constante, există alții care se luptă cu simptome care nu sunt consistente. Problemele episodice de mobilitate nu reprezintă un diagnostic medical specific. În schimb, ele se referă la faze neregulate în care cineva se străduiește mai mult decât în mod normal să se deplaseze și, după cum se pare, și Regina Elisabeta a II-a se luptă cu ele.
Ce înseamnă mobilitate episodică?
Potrivit Dr. Jyoti Bala Sharma, Director (Neurologie), Fortis Hospital Noida, problema de mobilitate episodică înseamnă o dificultate tranzitorie în ceea ce privește agilitatea și mersul, ceea ce înseamnă că afecțiunea durează sau continuă pentru o perioadă scurtă de timp.
"Episodic se referă la orice lucru care se întâmplă o dată la un moment dat, mai degrabă decât în mod regulat. Instabilitatea în timpul mersului, dificultățile de urcare și coborâre de pe un scaun sau căderile sunt exemple de dificultăți de mobilitate.
Acest lucru nu se întâmplă în mod regulat, ci ocazional. Aceasta se numește mobilitate episodică. Cele mai frecvente motive pentru mobilitate episodică sunt slăbiciunea și disconfortul la nivelul articulațiilor majore. Aceasta este o boală frecventă care apare la bătrânețe, în general după o viață lungă și activă", spune Dr. Biren Nadkarni, chirurg ortoped și chirurg de înlocuire a articulațiilor la Institutul Sitaram Bhartia și Spitalul Sfânta Familie, New Delhi.
Vorbind despre posibilele cauze ale problemei de mobilitate episodică, Dr. Jyoti a spus că aceasta se poate datora următoarelor cauze:
- Accident vascular cerebral minor recurent
- Cheag pe suprafața creierului
- Înrăutățirea tranzitorie a unei probleme neurologice preexistente, cum ar fi o tulburare neuro degenerativă sau o tulburare a nervilor sau a mușchilor.
- Infecție
- Medicamente precum sedativele
- Dezechilibru electrolitic sau dezelectolitimie
- Problemă articulară
Cum pot fi prevenite problemele de mobilitate
Dr. Jyoti Bala Sharma sugerează, de asemenea, sfaturi pentru a rămâne activi și mobili la bătrânețe.
- Păstrarea activă poate ajuta la slăbirea mușchilor înțepeniți și a posturii. Faceți exerciții zilnic, urmați o rutină disciplinată mâncați la timp și dormiți la timp.
- Practicați yoga și meditația.
- Încercați să vă mențineți greutatea la un nivel normal, deoarece excesul de greutate pune o presiune suplimentară asupra articulațiilor și vă poate afecta mobilitatea.
- Mâncați sănătos, fructe și legume verzi, evitați mâncarea nesănătoasă.
- Răsfățați-vă cu hobby-uri, interacțiune socială și activitate recreativă.
"Mersul în pas vioi în fiecare zi poate ajuta adulții în vârstă să își păstreze mobilitatea și să evite simptomele severe ale artritei. Rămâneți activi pentru ca dumneavoastră să puteți rămâne activi. În afară de asta, dansul, grădinăritul și urcatul scărilor în loc să luați liftul sau scările rulante la prânz vă pot ajuta să vă păstrați mobilitatea pe măsură ce îmbătrâniți, iar puțină mișcare vă poate ajuta să combateți tristețea și chiar să alimentați fericirea.
Sarcinile casnice zilnice, cum ar fi colectarea gunoiului, ștergerea prafului și aspiratul, implică exerciții fizice și ajută la îmbunătățirea activității zilnice. Aceasta include lucruri precum mersul la magazin sau joaca cu nepoții", spune Dr. Nadkarni, potrivit Hindustan Times.
Micul dejun BANAL pe care Regina Elisabeta îl consumă de 70 de ani, ZILNIC. La ce se ZGÂRCEȘTE: NU-i place să dea bani
Regina Elisabeta a II-a ar putea începe dimineața cu orice specialitate la micul dejun, dar ea are aceeași masă simplă de când a urcat pe tron, acum 70 de ani.
Regina Elisabeta are mereu la discreție bucătari de renume, care pot să gătească orice preparat de lux, dar Suverana nu pune accent pe mâncare.
Așa se face că micul dejun luat de Regină în cei 70 de ani de domnie e mereu același: ea alege dintr-o varietate de cereale, puse în recipiente de plastic în sala în care servește masa.
Potrivit mirror.co.uk, ea alege cel mai des un anumit timp: Special K.
Fostul bucătar regal Darren McGrady, care a lucrat în Casa Regală peste un deceniu, a povestit că, uneori, la anumite ocazii, acest mic dejun simplu este înlocuit cu ceva mai sofisticat.
"Regina adoră ouăle omletă cu somon afumat și puține trufe. Dar nu îi place să dea bani pe trufe proaspete și cere acest fel doar de Crăciun, când le primește cadou", a dezvăluit bucătarul.
Pentru micul dejun traditional, Regina vrea și gem pe pâine prăjită și ceai English Breakfast.
Darren McGrady a fost bucătarul personal al Reginei Elisabeta în cei 15 ani cât a lucrat la Palatul Buckingham. El a însoțit-o pe Regina Elisabeta și în două turnee în Australia.
El a mai dezvăluit și care sunt preparatele preferate ale Reginei, care nu este înnebunită după statul la masă. Cunoscându-i bine obiceiurile, Darren McGrady a explicat că Elisabeta e genul de persoană care mănâncă pentru a supraviețui și nu e o gurmandă.
Regina Elisabeta, înnebunită după șampanie și gin
Totuși, Reginei îi place să bea un pahar de șampanie înainte de a se culca.
Conform verișoarei sale, Margaret Rhodes, Regina nu ratează niciodată băutura înainte de a se culca.
Nu se știe ce tip de șampanie prefer Regina, dar e cu siguranță unul scump.
În plus, Regina este mare consumatoare de gin cu Dubonnet, un apertiv dulce, pe bază de vin. Se spune că cel mai mult îi place să bea un cocktail făcut din două părți gin, două părți Dubonnet.
Medicii i-au recomandat Reginei Elisabeta să nu mai bea Martini, după ce a fost internată în spital la finalul anului 2021
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 95 de ani, a fost internată în spital pentru ”investigaţii preliminare”, după ce a fost sfătuită de medicii săi să se odihnească.
"În urma unei recomandări de a se odihni, Regina îndeplineşte sarcini uşoare la Castelul Windsor. Majestatea Sa a decis cu regret să nu se deplaseze la Glasgow pentru a participa la recepţia organizată cu prilejul COP26, luni, 1 noiembrie. Majestatea Sa este dezamăgită că nu poate participa la recepţie, dar se va adresa delegaţilor reuniţi printr-un mesaj video înregistrat″, și "Ca urmare a sfatului lor recent, conform căruia Regina ar trebui să se odihnească câteva zile, medicii Majestății Sale au sfătuit-o să continue să se odihnească pentru cel puțin următoarele două săptămâni. Ea va putea continua să-și asume sarcini ușoare, bazate pe birou, inclusiv unele audiențe virtuale, dar să nu întreprindă nicio vizită oficială", au fost mesajele transmise de reprezentanții Casei Regale.
Aceasta este una dintre cele mai lungi și mai semnificative absențe ca urmare a stării de sănătate în timpul domniei sale, iar acest lucru înseamnă că alți membri ai familiei regale vor trebui să își ia mai multe angajamente în numele Reginei, ori de câte ori este posibil, în special prințul de Wales.
Potrivit The Sunday Times, Regina Elisabeta suferă de epuizare, pentru că are un program încărcat din cauza angajamentelor private și pentru că stă trează până târziu pentru a se uita la televizor.
Medicii i-au recomandat Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit să nu mai bea Martini dry și să consume alcool doar la ocazii speciale. Regina Elisabeta a II-a a fost văzută recent în timp ce mergea folosind un baston.
„Daily Star” scrie că este „obosită" și „mai fragilă" decât înainte.
Conform unor surse apropiate citate de „Daily Star”, Regina, în vârstă de 95 de ani, își va reduce angajamentele în lunile de iarnă. Apropiații trebuie să se asigure că acceptă mai puține invitații, că va evita treptele și că mașina ei se va opri mai aproape de locurile de desfășurare a evenimentelor, citează Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.