Regina Consoartă Camilla, boala chinuitoare cu care se luptă. Mama și bunica ei au murit din cauza asta: Uite, dacă nu aveți grijă, asta vi se va întâmpla. Și-a pierdut dorința de a trăi

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Regina Consoartă Camilla - Foto: Instagram @clarencehouse
Regina Consoartă Camilla - Foto: Instagram @clarencehouse

Cu ce boală se luptă Camilla, Regina Consoartă a Marii Britanii, soția Regelui Charles al III-lea. Dezvăluirile făcute de ea sunt dureroase.

În ultimele zile, Familia Regală britanică a fost în centrul atenției, după moartea Reginei Elisabeta a II-a, iar toate privirile s-au mutat pe noul Rege, Charles al III-lea și pe Regina Consoartă, Camilla.

Informațiile și zvonurile despre problemele de sănătate ale celor doi s-au intensificat în ultimele zile. Primele analize s-au făcut asupra Regelui Charles, care a tot stârnit îngrijorări în ultima vreme din cauza degetelor sale umflate. 

De ce are Regele Charles degetele umflate și ce diagnostic i s-a pus, citește mai departe AICI

Deși nu s-a scris prea des despre ea, se pare că și Camilla, Regină Consoartă a Regatului Unit ar avea ceva probleme de sănătate. 

Camilla i-a stat aproape Regelui Charles în fiecare moment din această perioadă, iar noul monarh a lăsat să se înțeleagă că se bazează pe sprijinul și sfaturile ei în timp ce își asumă noul rol.

"Mă bazez pe ajutorul iubitor al scumpei mele soții, Camilla", a spus regele în timpul primului său discurs către națiune, la o zi după moartea reginei Elisabeta a II-a, pe 8 septembrie.

Ei bine, problemele de sănătate în familia Camillei nu sunt de neglijat și se pare că are un istoric genetic destul de dur. 

De ce boală ar putea suferi Camilla, Regina Consoartă. Mama și bunica ei au murit din cauza acestei boli

 

Regina Consoartă Camilla și-a pierdut propria mamă, Rosalind Shand, în 1994, la vârsta de 72 de ani, după ce a suferit de osteoporoză.

Osteoporoza este o boală care slăbește oasele până la punctul în care acestea se rup atât de ușor încât chiar și tusea sau ciocnirea de ceva poate provoca o fractură, potrivit National Institutes of Health.

Osteoporoza poate apărea la persoane de orice vârstă, dar este mai frecventă la adulții în vârstă, în special la femei.

Persoanele cu osteoporoză prezintă un risc ridicat de fracturi, sau de rupere a oaselor, în timp ce fac activități de rutină, cum ar fi statul în picioare sau mersul pe jos. Cele mai frecvent afectate oase sunt coastele, șoldurile și oasele de la încheieturi și coloana vertebrală

În plus, și bunica maternă a noii Regine, a suferit tot din cauza acestei afecțiuni.

Camilla Parker Bowles are 75 de ani și își amintește des cum și-a văzut mama "murind încet, în agonie", dezvăluind de fiecare dacă că vina a fost în totalitate a osteoporozei.

"A pierdut aproximativ 20 de centimetri în înălțime și a devenit atât de aplecată încât nu mai putea digera corect mâncarea, lăsând-o fără niciun fel de apetit. În ultimii ani, nu putea să respire fără oxigen... Cred că calitatea vieții ei a devenit atât de sumbră, iar suferința ei atât de insuportabilă, încât a renunțat pur și simplu la luptă și și-a pierdut dorința de a trăi", a scris Camilla, pe atunci ducesă de Cornwall, într-un articol din 2011.

Într-un interviu pentru BBC anul trecut, Regina consoartă Camilla și-a amintit că mama ei uneori "țipa la propriu de durere" atunci când se mișca sau când cineva o atingea.

"Îmi amintesc că atunci când o prietenă de-a ei a intrat într-o zi doar pentru a o îmbrățișa, i s-a rupt o coastă", a declarat Camilla, pentru BBC.

Camilla a povestit că la acea vreme se făceau atât de puține cercetări despre osteoporoză încât, atunci când mama ei a mers la medici pentru a cere ajutor, toți i-au spus: "îmi pare rău, ești bătrână".

"Nici familia nu știa nimic despre această boală osoasă", a mai spus ea.

Osteoporoza este principala cauză a fracturilor de oase la femeile aflate la postmenopauză și la bărbații în vârstă, cel mai adesea la șold, coloană vertebrală și încheietura mâinii, potrivit National Institutes of Health.

Osteoporoza este o boală care se transmite în familie, deși Regina Consort Camilla nu a declarat public dacă are sau nu această boală.

În schimb, ea este președinta Societății Regale de Osteoporoză, o organizație caritabilă din Marea Britanie care crește gradul de conștientizare a acestei afecțiuni.

Regina Consoartă Camilla a declarat că le arată copiilor și nepoților ei fotografii ale mamei sale înainte și după ce a dezvoltat osteoporoză, ca un avertisment:.

"Îi pun să se uite la fotografii și le spun: Uite, dacă nu aveți grijă, asta vi se va întâmpla", a declarat ea pentru BBC.

Boala descoperită de medicii români după Cernobîl, ignorată de Ucraina. Cornel Sabetay: Nu puteau discuta pe motive politice. A fost o îndrăzneală la noi

Ce simptome are osteoporoza

 

Stadiile incipiente ale osteoporozei nu provoacă niciun simptom sau semn de avertizare. În cele mai multe cazuri, persoanele cu osteoporoză nu știu că suferă de această afecțiune până când nu au o fractură.

Dacă apar simptome, unele dintre cele mai timpurii pot include:

- retragerea gingiilor

- slăbirea forței de prindere

- unghii slabe și casante

Dacă nu aveți simptome, dar aveți antecedente familiale de osteoporoză, discuția cu medicul vă poate ajuta să vă evaluați riscul, potrivit Healthline.

Care sunt cauzele osteoporozei


1. Vârsta

Cel mai mare factor de risc al osteoporozei este vârsta. De-a lungul vieții, organismul descompune osul vechi și crește os nou.

Cu toate acestea, atunci când ai în jur de 30 de ani, corpul tău începe să descompună osul mai repede decât este capabil să îl înlocuiască. Acest lucru duce la un os mai puțin dens și mai fragil și, prin urmare, mai predispus la rupere.

2. Menopauză

Menopauza este un alt factor de risc primar, care apare la femei în jurul vârstei de 45-55 de ani. Din cauza modificării nivelurilor hormonale asociate cu aceasta, menopauza poate face ca organismul unei femei să piardă osul și mai repede.

Bărbații continuă să piardă os la această vârstă, dar într-un ritm mai lent decât femeile. Cu toate acestea, în momentul în care ajung la vârste cuprinse între 65 și 70 de ani, femeile și bărbații pierd, de obicei, osul în același ritm.

Alți factori de risc pentru osteoporoză includ:

- faptul de a fi femeie

- antecedente familiale de osteoporoză

- alimentația precară

- inactivitatea fizică

- fumat

- greutate corporală scăzută

- structură cu oase mici

Puteți controla unii dintre acești factori de risc pentru osteoporoză, cum ar fi alimentația necorespunzătoare și inactivitatea. De exemplu, puteți să vă îmbunătățiți dieta și să începeți un program de exerciții fizice poate fi benefic pentru sănătatea oaselor. Cu toate acestea, nu puteți controla alți factori de risc, cum ar fi vârsta sau sexul.

Vezi și: Osteoporoza, testul de 10 minute care îți arată gradul de afectare al oaselor. Medic: Nu se vindecă, ci poate fi ţinută sub control

Regina Consoartă Camilla și-a făcut o histerectomie. Ce este histerectomia și ce probleme ar fi putut avea noua Regină

 

Histerectomia este operația de îndepărtare a uterului, pe care Regina Consoartă Camilla și-a făcut-o în anul 2007, când avea 59 de ani.

O purtătoare de cuvânt a Familiei Regale a refuzat să discute motivul operației, dar a precizat că nu a fost rezultatul unui cancer.

Atunci, purtătoarea de cuvânt a descris-o ca fiind o "operație programată de rutină".

"Este o operație programată de rutină, dar nu am dezvălui alte detalii despre o afecțiune medicală privată. Este ceva ce se face la sfatul medicului ei, dar este ceva foarte comun pentru femeile de această vârstă", a spus purtătoarea de cuvânt.

Cancerul ginecologic se numără printre afecțiunile care pot fi tratate printr-o histerectomie, dar cel mai frecvent motiv este reprezentat de fibromul uterin, potrivit Colegiului American de Obstetricieni și Ginecologi.

Intervenția chirurgicală "foarte frecventă" este folosită și pentru a trata endometrioza, problemele de susținere pelviană, sângerările uterine anormale și durerile pelviene cronice, a precizat ACOG.

Histerectomia este utilizată pentru a trata o serie de afecțiuni cu dureri cronice, precum și anumite tipuri de cancer și infecții.

Întinderea unei histerectomii variază în funcție de motivul operației.

În cele mai multe cazuri, întregul uter este îndepărtat. Medicul poate îndepărta, de asemenea, ovarele și trompele uterine în timpul procedurii. Ovarele sunt organele care produc estrogen și alți hormoni. Trompele uterine sunt structurile care transportă ovulul de la ovar la uter.

Femeile care suferă o histerectomie nu vor mai avea menstruație și nu vor mai putea rămâne însărcinate.

De ce se efectuează o histerectomie?

Medicul poate sugera o histerectomie dacă aveți oricare dintre următoarele:

- dureri pelviene cronice

- sângerări vaginale incontrolabile

- cancer al uterului, colului uterin sau ovarelor

- fibroame imposibil de gestionat, care sunt tumori benigne care cresc în uter

- boală inflamatorie pelvină, care este o infecție gravă a organelor de reproducere

- prolapsul uterin, care apare atunci când uterul coboară prin colul uterin și iese din vagin

- endometrioza, care este o afecțiune în care mucoasa interioară a uterului crește în afara cavității uterine, provocând durere și sângerare

- adenomioza, care este o afecțiune în care mucoasa interioară a uterului crește în mușchii uterului

- sângerare uterină, care poate apărea uneori după sarcină

Regina Consoartă Camilla a avut sinuzită

 

Regina Consoartă Camilla a suferit și de sinuzită, afecțiunea care apare atunci când țesutul care căptușește sinusurile se umflă sau se inflamează, potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină.

Camilla suferea de sinuzită în ziua nunții sale cu Prințul Charles, în 2005, și "literalmente nu se putea ridica din pat", potrivit unei cărți de Penny Junor, extrasă din Vanity Fair, citată de Today.

De asemenea, potrivit BBC, sinuzita a obligat-o să anuleze o serie de angajamente în 2012.

Afecțiunea poate fi cronică. Este cauzată de o reacție inflamatorie sau de o infecție provocată de un virus, o bacterie sau o ciupercă.

Simptomele includ:

- febră

- dureri de cap

- dureri în spatele ochilor.

Regina Consoartă Camilla a fost și fumătoare, dar "a renunțat cu mulți ani în urmă", potrivit site-ului oficial al Familiei Regale.

Fumatul este un factor de risc pentru osteoporoză.

"Veșnic nemulțumit", boala tăcută care te macină pe interior. Cele 3 motive principale și cum să-ți dai seama de propria valoare. Radu Leca: Este o persoană toxică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel