Modul ciudat în care Regele Charles își bea ceaiul. Este numit "șampania" ceaiului, este calmant și anticancerigen

Monika Baciu |
Data publicării:
regele charles - FOTO: Instragram@Clarence House
regele charles - FOTO: Instragram@Clarence House

Regele Charles a dezvăluit felul în care își bea ceaiul. Este absolut ciudat.

Regele Charles a dezvăluit cum își ia ceaiul. Este absolut ciudat obiceiul său. Regele Charles adoră să bea Darjeeling cu miere și lapte. Se spune la palat că și mama sa prefera să savureze ceai Darjeeling. Ceaiul preferat, care este cultivat în Bengalul de Vest, India, este bogat în gust și foarte parfumat - și este folosit pentru a fi servit la palat, conform tradiției.

Royal Central relatează că Regele Charles își începe ziua la 7.30 dimineața cu tava de ceai pentru micul dejun, în timp ce ceaiul de după-amiază la Palat este servit, de obicei, la ora 16.00, cu scones, prăjituri sau canapés, notează Hello Magazine.

Ce se întâmplă când amesteci ceaiul cu lapte

În Marea Britanie și în alte părți ale lumii, ceaiul este consumat în mod obișnuit cu lapte. Dar ce se întâmplă atunci când amestecăm cele două ingrediente, așa cum obișnuiește Regele Charles să consume ceaiul.

Cu toate acestea, nu este clar dacă adăugarea laptelui la ceai oferă beneficii suplimentare - sau dacă, în schimb, interferează cu activitatea compușilor ceaiului în organism.

Deși mai multe tipuri de ceai pot aduce beneficii pentru sănătate, ceaiurile verde și negru sunt cele mai cercetate. Ambele sunt fabricate din frunzele plantei Camellia sinensis, dar sunt supuse unor metode de prelucrare diferite.

Ceaiurile verzi și negre sunt bogate în compuși vegetali numiți flavonoide. Acești compuși acționează ca antioxidanți pentru a ajuta la combaterea daunelor celulare subiacente cauzate de moleculele reactive cunoscute sub numele de radicali liberi. Nivelurile ridicate de radicali liberi contribuie la boli de inimă, cancer și alte probleme.

În mod specific, ceaiurile verzi sunt bogate în flavonoide numite catechine, în timp ce ceaiurile negre au cantități mari de teaflavine.

Datorită acestor compuși, consumul de ceai verde și negru a fost asociat cu scăderea tensiunii arteriale, cu efecte anticancerigene și cu reducerea nivelului de colesterol, atât în studiile pe animale, cât și la om.

Pe de altă parte, laptele este bogat în substanțe nutritive, cum ar fi proteinele, calciul și potasiul, care sunt vitale pentru o creștere optimă, compoziția corporală și sănătatea oaselor, notează Healthline.

Vezi și: Kate Middleton, ritual împotriva stresului. Trucul simplu care o ajută pe Prințesă să rămână calmă și să doarmă bine. Are multiple beneficii

Ceaiul Darjeeling, beneficii

Ceaiul Darjeeling este adesea numit "șampania" ceaiului, deoarece se mândrește cu un gust, o aromă și o calitate de top. S-ar putea să vă întrebați dacă este bun și pentru sănătate.

Ceaiul Darjeeling are un profil de aromă complex și complicat. Acest lucru este confirmat de cercetări, care arată că ceaiul este încărcat cu compuși aromatici cu o aromă puternică și plăcută.

Culoarea ceaiului este, de obicei, o nuanță aurie de galben, chihlimbar, portocaliu sau maro. Oamenii descriu adesea aroma ceaiului ca fiind mai puțin amară decât alte ceaiuri. Iubitorii de ceai îl găsesc dulce, fructat și pământiu.

De obicei, ceaiul se adâncește în culoare și aromă pe măsură ce recolta îmbătrânește. Aroma poate varia, de asemenea, în funcție de cultura specifică și de sezonul în care a fost recoltată.

Ceea ce diferențiază cu adevărat ceaiul Darjeeling de alte soiuri de ceai este locul și modul în care este cultivat. Deși este probabil originar din China, la fel ca majoritatea celorlalte soiuri de ceai, cultivatorii de ceai din India l-au adoptat în secolul al XIX-lea și l-au cultivat până la ceea ce este astăzi.

Astăzi, tot ceaiul Darjeeling este cultivat în districtele Darjeeling și Kalimpong din Bengalul de Vest, India, și numai ceaiul certificat de Tea Board of India poate fi etichetat ca Darjeeling. În prezent, Consiliul pentru ceai recunoaște aproximativ 90 de grădini de ceai ca producători oficiali.

Varietatea de Camellia sinensis folosită în ceaiul Darjeeling crește cel mai bine în condiții răcoroase și umede. Acesta este motivul pentru care crește atât de bine în India, la poalele munților Himalaya.

Vezi și: De ce trebuie să ne cumpărăm încălțămintea seara. Tarek Nazer: Apar probleme

Care este diferența dintre ceaiul Daarjeling și ceaiul negru

Cele două tipuri principale de ceai cultivate astăzi provin ambele din specia Camellia sinensis - soiurile sinensis și assamica. Ceaiul Darjeeling este un tip de frunze de ceai sinensis.

În mod obișnuit, frunzele de sinensis sunt folosite pentru a face ceai negru. Cu toate acestea, ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a face ceai alb, verde sau oolong, totul în funcție de tehnicile de recoltare și de prelucrare.

Sunt disponibile multe alte tipuri de ceai negru în afară de Darjeeling. Toate acestea variază în ceea ce privește aroma, gustul, culoarea și profilul nutrițional.

Ceaiul Darjeeling este cultivat numai de cultivatori certificați din India. Acesta este ceea ce îl diferențiază în primul rând de alte tipuri de ceai negru, notează Healthline.

Vezi și: Regele Charles, obiceiul alimentar nesănătos. Ce greșeală uriașă face monarhul: Îl vede ca pe un lux

Ceail Daarjeling, beneficii potențiale

Cele mai multe tipuri de ceai - verde, negru și chiar din plante medicinale - sunt cunoscute ca având beneficii semnificative pentru sănătate. Ceaiul Darjeeling nu face excepție. De fapt, consumul regulat de ceai a fost chiar asociat cu faptul de a avea o dietă mai nutritivă în general.

Următoarele sunt câteva beneficii notabile pentru sănătate ale ceaiurilor negre precum Darjeeling:

Bogat în substanțe chimice vegetale sănătoase. Plantele din specia Camellia sunt pline de antioxidanți, polifenoli și substanțe fitochimice, cum ar fi flavonoidele. Acestea pot reduce riscul de afecțiuni metabolice, cum ar fi obezitatea, bolile de inimă și diabetul. 

Poate susține pierderea în greutate. Ceaiul neîndulcit este o băutură cu puține calorii. Substanțele sale chimice vegetale pot chiar să sprijine pierderea în greutate atunci când ceaiul este folosit pentru a înlocui băuturile cu un conținut caloric mai ridicat.

Poate avea proprietăți anticancerigene. Un studiu în eprubetă a observat o activitate anticancerigenă specifică pentru ceaiul Darjeeling. Alte studii au observat rezultate similare pentru ceaiurile negre în general.

Are efecte antibacteriene. Ceaiul are efecte antimicrobiene. Cercetătorii investighează modul în care aceste proprietăți ar putea fi folosite pentru a îmbunătăți sănătatea orală și pentru a trata infecțiile bacteriene ale tractului gastrointestinal.

Ar putea fi calmant. Parfumul ceaiului Darjeeling ar putea avea efecte calmante. Un studiu a constatat că aroma ceaiului Darjeeling și a altor tipuri de ceai negru a îmbunătățit starea de spirit în timpul situațiilor stresante.

Poate fi neuroprotector. Ceaiurile negre și verzi sunt bogate în compuși naturali numiți taninuri. Acestea pot fi neuroprotectoare, ceea ce înseamnă că ar putea ajuta la protejarea sistemului nervos și a sănătății creierului dvs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel