Recomandări
Pagina 114

Cafeina împreună cu un alt compus din coaja boabelor de cafea pot proteja împotriva degenerării creierului, adică a instalării bolii Parkinson și a demenței cu corpi Lewy, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Rutgers.

Scris de: Dana Lascu       11 dec 2018, 14:56

Virusul gripal rezistă până la trei zile pe bancnote, atrag atenția medicii. Cea mai bună cale de protecție contra gripei este vaccinul gripal. 

Scris de: Dana Lascu       11 dec 2018, 10:52

Este minunat să faceți exerciții în timpul sărbătorilor și a vacanței, atâta timp cât luați măsuri pentru a evita rănile, spune un expert în medicina sportivă.

Scris de: Dana Lascu       09 dec 2018, 15:28

Somnul este un proces biologic complex care ne ajută să procesăm noi informații, să rămânem sănătoși și să ne odihnim, arată studiile din Biblioteca americană Națională de Medicină. Dar de multe ori ne e greu să adormim și să ne odihnim și asta pentru că, inconștient, facem lucruri care...

Scris de: Dana Lascu       09 dec 2018, 16:07

Aflați de ce anumite băuturi și alimente pot avea efecte nocive în cazul celor care au anxietate sau depresie. E vorba de alimente la care nici nu v-ați gândit. 

Scris de: Dana Lascu       09 dec 2018, 10:40

Retenția de apă se produce atunci când se stochează apă suplimentară în țesutul organismului sau între vasele de sânge. Există o serie de factori care pot determina această acumulare și, din cauza ei, puteți câștiga sau pierde câteva kilograme în...

Scris de: Dana Lascu       08 dec 2018, 09:21

Este literă de lege. Cea mai importantă masă a zilei este dimineața. Deși mulți sar peste mic dejun, dimineața este prielnică pentru un start bun, dat de o alimentație corespunzătoare. Deoarece nu toate alimentele sunt indicate dimineața.

Scris de: Cătălina Burghelea       06 dec 2018, 09:25

Un mic dejun care conține lapte te poate ajuta la reducerea nivelului de glucoză din sânge pe tot parcursul zilei, fiind benefic pentru cei care suferă de diabet zaharat de tip 2, potrivit unor noi studii.

Scris de: Cătălina Burghelea       05 dec 2018, 08:50

Yoga, o disciplină bazată pe meditație ca o cale spre auto-cunoaștere și eliberare, aduce beneficii nebănuite femeilor însărcinate, mai ales în al III-lea trimestru.

Scris de: Dana Lascu       24 noi 2018, 03:45

Sinusuri: Când deschiderea sinusurilor este blocată din cauza acumulării de mucus, poate să apară o infecție bacteriană sau virală, de aceea este bine să îți cureți sinusurile. Iată și cum să o faci.

Scris de: Dana Lascu       23 noi 2018, 19:35

Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic recunoaște că nu este o persoană matinală. Alarma care sună dimineața îi dă o stare de iritare și „sare” din pat doar de nevoie. Există însă un tertip la care poți apela ca să-ți faci diminețile mai ușoare și mai plăcute. Iată...

Scris de: Dana Lascu       23 noi 2018, 14:40

Pacienții cu demență au des probleme de dispoziție, cu stări schimbătoare și multă agitație. Apoi, o parte din mișcările pe care le fac nu mai sunt coordonate. Cercetătorii au realizat că un lucru simplu îmbunătățește atât dispoziția, cât și o parte din mobilitate.

Scris de: Dana Lascu       22 noi 2018, 23:11

Sarcină: Sunt lucruri pe care le puteți face înainte de a rămâne însărcinată pentru a crea un mediu sigur și sănătos pentru copilul dumneavoastră, spun experții de la Institutul Național american de Sănătate și Dezvoltare Umană Eunice Kennedy Shriver.

Scris de: Dana Lascu       22 noi 2018, 21:16

Avertisment pentru cei care vor să aibă mușchi definiți ca în reclame! Bărbații care folosesc steroizi androgenici  anabolizanți - cum ar fi testosteronul - se pot confrunta cu un risc mai mare de deces prematur și de mai multe internări în spitale, potrivit unui nou studiu...

Scris de: Dana Lascu       22 noi 2018, 19:07

Pierderea memoriei: Vă ia mai mult decât înainte ca să învățați o nouă sarcină? Sau ați uitat că aveați programată azi o consultație la doctor? Și dacă da, atunci când ar trebui să vă faceți griji? O fi Alzheimer sau Parkinson?

Scris de: Dana Lascu       21 noi 2018, 22:02

Când vorbim de depresie ne referim la acea afecțiune comună, dar foarte gravă, o tulburare majoră care afectează modul în care simțiți, gândiți și gestionați activitățile zilnice, cum ar fi somnul, mâncarea sau munca. Dar dacă v-am spune că sunt studii care arată că...

Scris de: Dana Lascu       20 noi 2018, 18:16

Mai mulți bebeluși au fost spitalizați cu botulism, după ce li s-a dat suzete cu miere. Agenția de Alimente și Medicamente a SUA (Food and Drug Administration) a emis un avertisment după ce a primit rapoartele a 4 copii din Texas.

Scris de: Alexandra Mănăilă       20 noi 2018, 09:10

Îți simți mâinile, picioarele sau laba piciorului ca și cum ar fi „pe ace”? Ți-e frig la mâini și la picioare? Ei, bine, deficiența de vitamina B12 poate deteriora teaca protectoare care acoperă nervii. Boli cum ar fi cea celiacă, Crohn sau alte afecțiuni...

Scris de: Dana Lascu       19 noi 2018, 19:38

Dacă partenerul tău are o tulburare de somn, probabil că nu doarme bine nici el, nici tu. Pierderea somnului poate influențează modului în care te simți în timpul zilei și, de asemenea relația ta cu partenerul. Tulburările de somn afectează până la 45% din populație, insomnia...

Scris de: Alexandra Mănăilă       18 noi 2018, 09:01

Meteorologii au anunțat că temperaturile scad dramatic din această noapte, așa că dr.Tudor Ciuhodaru, conferențiar universitar și medic primar medicină de urgență, a realizat un ghid pentru cei care vor înfrunta frigul. Ce trebuie să știi ca să nu îngheți și cum acționezi în...

Scris de: Dana Lascu       16 noi 2018, 22:48

Ridicarea greutăților pentru o oră pe săptămână vă poate reduce riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral cu 40 până la 70%, potrivit unui nou studiu. Efoturile de peste o oră la sala de forță nu au adus niciun beneficiu suplimentar, au descoperit cercetătorii.

Scris de: Dana Lascu       16 noi 2018, 09:17

Cercetătorii susţin că există o legătură modul cum ne vedem în oglindă și procesul de îmbătrânire. Psihologul Angela Nuțu explică ce poți face ca să încetinești acest proces.

Scris de: Dana Lascu       13 noi 2018, 09:22

În ciuda strădaniei companiilor producătoare de tutun care au încercat pe toate căile să demonstreze că noile lor produse electronice sunt mai „sănătoase”, FDA se pregătește să supună țigările electronice acelorași reguli ca țigările normale. SUA va fi prima țară unde...

Scris de: Dana Lascu       12 noi 2018, 09:33

La nivel mondial, între 4 și 6% dintre oameni suferă de depresie sezonieră. Din cauză că ziua se scurtează si iarna stă să bată la ușă, se instalează astenia de toamnă.

Scris de: Cătălina Burghelea       11 noi 2018, 22:50

Dr. Vasi Rădulescu, unul dintre cei mai mediatizați medici din România, a scris pe pagina lui de Facebook o serie de sfaturi adresate, cu precădere, tinerilor.

Scris de: Cătălina Burghelea       11 noi 2018, 16:46

Trei instituții americane care reglementează sănătatea umană și siguranța alimentară au identificat alimentelor responsabile de epidemiile cu E.coli, Salmonella, Listeria și Campylobacter. Raportul lor a fost publicat ASTĂZI! Iată alimentele potențial periculoase!

Scris de: Dana Lascu       09 noi 2018, 20:20

Pe măsură ce îmbătrânim avem nevoie de mai multe vitamine și minerale. Nu vă repeziți, însă, în suplimente alimentare, pentru că unele sunt chiar periculoase, atrag atenția medicii. Mai bine vă adaptați dieta la nevoile organismului. Iată de ce vitamine ai nevoie și de...

09 noi 2018, 17:39

În general, în locuințele noastre sunt multe substanțe toxice, unele chimice, altele acumulate în mod natural. Pentru că e vremea potrivită pentru curățenia de toamnă, ne-am gândit să vă atragem atenția asupra unor lucruri extrem de importante. Spre exemplu, care sunt...

Scris de: Dana Lascu       08 noi 2018, 22:10

Mamografiile scad cu 60% riscul de deces în urma cancerului de sân în primii zece ani după diagnosticare.

Scris de: Sebastian Florea       08 noi 2018, 20:13

Membră a familiei mentei, salvia (Salvia officinalis) provine de pe coasta de nord a Mediteranei, unde a fost folosită în mod tradițional pentru gătit. Dincolo de proprietățile culinare, salvia este mai puțin cunoscută pentru capacitatea sa ridicată de antioxidanți și multe beneficii...

Scris de: Cătălina Burghelea       08 noi 2018, 15:55

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel