Recomandări
Pagina 110

Artrita este o afecțiune dureroasă și foarte multe persoane sunt afectate din cauza asta. Medicii spun că exercițiile pot fi de ajutor pentru reducerea durerilor.

Scris de: Adisa Codruț       06 Martie 2019, 21:14

Căderea părului în volum mai mare în timpul toamnei este un lucru cert, însă niciun studiu nu a reușit să constate care este cauza sau cum se poate evita asta. Specialiștii au arătat că nu este, însă, motiv de îngrijorare.

Scris de: Angela Sabău       06 Martie 2019, 19:02

Hemoroizii pot fi dintre cele mai deranjante probleme cu care se confruntă un procent foarte mare din populație. Totuși, rareori devin periculoși, spune specialiștii. Însă pericolul este de a ascunde simptomele unei boli mai grave.

Scris de: Adisa Codruț       05 Martie 2019, 22:17

Ați argumentat aprins vreodată cu un amic și  încă  sunteți supărat din cauza asta a doua zi? V-a enervat un lucru mic la locul de muncă și încă sunteți stresat a doua zi din cauza lui? Ei, bine, ar fi cazul să învățați să treceți peste acești factori minori de...

Scris de: Dana Lascu       05 Martie 2019, 11:30

Vestea bună pentru persoanele din categoria „păsărilor de noapte” și pentru ocei care nu au chef să se dea jos din pat dimineața e că puteți învăța să iubiți diminețile. Câteva mici schimbări vă pot stimula starea de spirit și energia când soarele abia a răsărit.

Scris de: Dana Lascu       05 Martie 2019, 07:48

Unele alimente, în special carnea roșie și prelucrată, sau băuturile cu zahăr, s-a dovedit că au un efect inflamatoriu asupra organismului. Specialiștii au asociat acest lucru cu riscul crescut de a dezvolta cancer la colon. 

Scris de: Angela Sabău       05 Martie 2019, 00:08

Sforăitul pare o problemă inofensivă, însă deseori vine „la pachet” cu apneea în somn. Acest lucru poate duce la creșterea riscului unor afecțiuni cardiovasculare, diabet și altele. 

Scris de: Angela Sabău       04 Martie 2019, 22:16

Piscina poate fi un veritabil loc de distracție, dar prezintă și riscul de a te alege cu o boală de piele sau o infecție. Cada de baie a hotelului este, de asemenea, un loc unde trebuie să fii atent. 

Scris de: Angela Sabău       04 Martie 2019, 18:25

Duminică, 31 martie 2019, vom da ceasurile înainte cu o oră pentru că trecem la ora de vară. Astfel, ora 03.00 dimineața va deveni ora 04.00 dimineața. Vom dormi mai puțin, așa că trecerea la ora de vară poate avea și efecte nefaste asupra sănătății. Iată care sunt aceste și cum puteți să...

Scris de: Dana Lascu       04 Martie 2019, 14:35

Ca orice altă vitamină, și vitamina A este bună pentru organism dacă o obții din anumite surse și dacă e într-o anume cantitate. Altfel, poate contribui la apariția unor boli cumplite, precum cancerul sau boli de ochi și de oase. Iată informațiile vitale:

Scris de: Dana Lascu       03 Martie 2019, 14:47

Se pare că expunerea la lumina artificială nocturnă nu are un efect chiar așa de bun asupra sănătății. Ba, chiar din contră, la bătrâni se pare că produce insomnie. Cel puțin asta cred autorii unui studiu.

Scris de: Adisa Codruț       03 Martie 2019, 12:17

Dacă te învinețești repede și nici măcar nu ții minte să te fi lovit, este posibil să aibă legătură cu vârsta. Pe de altă parte, pot exista și alte cauze, explică specialiștii.

Scris de: Angela Sabău       03 Martie 2019, 14:07

Cercetătorii au arătat că microbiomul din laptele matern conține ciuperci. Acestea se pare că sunt importante pentru dezvoltarea florei specifice intestinului, la sugari.

Scris de: Angela Sabău       03 Martie 2019, 11:06

Sânii măriți sau umflați la bărbați pot avea o serie de cauze, mai mult sau mai puțin grave. Specialișii recomandă o consultație la medic, pentru a elimina orice suspiciune. Cel mai adesea, însă, este vorba despre greutate.

Scris de: Angela Sabău       03 Martie 2019, 08:18

Vitamina B12, necesară pentru buna funcționare a creierului și o serie de reacții chimice în organism, se găsește în mod natural numai în alimentele de origine animală. Iată ce se întâmplă când aveți deficiență și cum să vă asigurați că obțineți suficientă...

Scris de: Dana Lascu       02 Martie 2019, 04:18

Noul ghid american privind activitatea fizică regulată include recomandări pentru preșcolari, școlari, adolescenți, adulți tineri și adulți mai în vârstă, dar și pentru femeile gravide sau pentru bolnavii cronici. Iată cât sport trebuie să facă săptămânal fiecare...

Scris de: Dana Lascu       01 Martie 2019, 21:04

Cifrele arată că numărul mic al infecțiilor intraspitalicești din anii trecuți nu era real. Problema a început să fie dezbătută de forurile decizionale, care lucrează la un plan pentru limitarea acestor infecții, precum și a rezistenței la antimcrobiene.

Scris de: Adisa Codruț       01 Martie 2019, 14:38

Starea de sănătate fizică este strâns legată de starea noastră emoțională sau psihică. Specialiștii ne învață cum să reducem stresul și să ne îmbunătățim starea de sănătate fizică și psihică.  

Scris de: Adisa Codruț       01 Martie 2019, 11:29

Când vine vorba de hipertensiune, adică de tensiunea arterială ridicată, cel mai important e să fie despistată din timp pentru că, deși poate duce la complicații mortale în unele cazuri, de cele mai multe ori poate fi tratată prin pași simpli!. Iată ce spune un medic de familie:

Scris de: Dana Lascu       01 Martie 2019, 00:01

Studierea unor mame a dus la concluzia că, cu cât au mai mulți copii, cu atât îmbărânesc mai lent, femeile. Un lucru îmbucurător, pe de o parte, dar greu pe de altă parte, în condițiile în care natalitatea este tot mai redusă.

Scris de: Angela Sabău       01 Martie 2019, 07:31

Se cunoaște faptul că grăsimile monosaturate sunt importante pentru sănătatea inimii, dar se pare că și originea acestor grăsimi este importantă. Studiul publicat explică și de ce.

Scris de: Adisa Codruț       28 feb 2019, 13:15

Ce este colesterolul non-HDL, colesterolul total sau trigliceridele, termeni pe care îi găsim pe buletinul nostru de analize. Specialiștii explică pe înțelesul tuturor de ce este important să menținem aceste valori în limite normale.  

Scris de: Adisa Codruț       28 feb 2019, 12:10

Obiceiurile alimentare sănătoase pare că sunt utile, nu doar în prevenirea bolilor cardiovasculare, ci și în prevenirea îmbătrânirii creierului. Parametrul care a fost legat de alimentație a fost volumul creierului.

Scris de: Angela Sabău       28 feb 2019, 08:56

Țigările electronice, care sunt dispozitive acționate de baterii ce creează vapori plini cu nicotină, sunt adesea prezentate ca o alternativă mai puțin riscantă față de țigările convenționale. Dar utilizarea zilnică a țigarilor electronice poate dubla riscul unei persoane de a suferi un infarct...

Scris de: Dana Lascu       27 feb 2019, 23:18

În timpul plimbării după cină, simțiți o senzație dureroasă în centrul pieptului. Ar putea fi arsuri la stomac sau ceva mai grav, precum infarctul? Simptomele acestor două afecțiuni pot fi confundate - și uneori, și tratamentele lor.

Scris de: Dana Lascu       27 feb 2019, 20:26

Un aport normal de vitamina D poate să scadă riscul de deces timpuriu în rândul persoanelor cu boli cardiovasculare, arată un studiu norvegian. Dar, atenție la ce cantitate luați! O cantitate prea mică sau prea mare de vitamină D are exact efect invers! Așa că, mergeți la doctor...

Scris de: Dana Lascu       27 feb 2019, 19:15

Boala pulmonară obstructivă cronică este încă în topul primelor trei cauze de deces din întreaga lume. Totuși, cu tratamentul adecvat, boala poate fi stopată. Prevenția este, însă, cea mai bună soluție.

Scris de: Angela Sabău       28 feb 2019, 07:17

Fetele adolescente care donează sânge ar putea fi mai expuse riscului de a face anemie, cel puțin asta arată rezultatele celui mai recent studiu în domeniu. Din această cauză s-ar putea să fie nevoie de înnoirea condițiilor în ce privește donatoarele adolescente.

Scris de: Angela Sabău       27 feb 2019, 14:18

Sedentarismul este asociat cu riscul de boli cardiovasculare. Se pare că simplul fapt de a sta în picioare este mai util pentru sănătate decât a sta pe scaun.  

Scris de: Adisa Codruț       27 feb 2019, 11:51

Se pare că imaginile au un impact mai mare decât vorbele, cel puțin asta reiese în urma unui studiu în care participanților li s-au dat sfaturi privind stilul de viață, dar și imagini cu ceea ce se întâmplă în corpul lor. Rezultatele au fost surprinzătoare.

Scris de: Angela Sabău       27 feb 2019, 08:50

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel