Recomandări
Pagina 109

Ești epuizat? Te simți ca iepurașul din celebra reclamă când i s-a terminat bateria? Există modalități simple și la îndemână ca să-ți crești energia.

Scris de: Dana Lascu       14 Martie 2019, 20:29

Sângerările nazale apar deseori iarna. Medicii au o explicație pentru asta, însă atunci când sângerările nazale sunt frecvente, ei au alte recomandări.

Scris de: Adisa Codruț       14 Martie 2019, 15:18

Ți-e cald și transpiri abundent când ți-e lumea mai dragă? Culcat în pat, stând liniștit, mergând pe stradă? Încearcă aceste sfaturi pentru a-ți readuce corpul la normal. Inclusiv când ești în concediu pe o insulă exotică!

Scris de: Adisa Codruț       14 Martie 2019, 07:15

Oricine a suferit, cel puțin o dată în viață, din cauza aftei, o rană bucală neplăcută și dureroasă. Ulcerația mică se formează în gură, fie pe limbă, fie pe partea interioară a buzelor, este extrem de neplăcută și dureroasă.

Scris de: Adisa Codruț       13 Martie 2019, 16:42

În timpul sarcinii, femeile trebuie să fie foarte atente la alimentația lor. Dar, pe de altă parte, unele reguli ar trebui să fie urmate. Specialiștii au câteva sfaturi privind alimentația viitoarelor mame.

Scris de: Angela Sabău       13 Martie 2019, 12:18

Fumatul la femeile însărcinate are efecte nu doar asupra mamei, ci și a fătului. Un studiu a analizat mai multe cazuri de deces subit al bebelușilor și a constatat ce efect nefast are nicotina asupra copilului.

Scris de: Angela Sabău       13 Martie 2019, 10:18

Vitamina D și acizii geași omega-3 sunt suplimentele cunoscute pentru rolul lor de a preveni afecțiuni grave. Un studiu recent indică cu și mai multă precize care sunt beneficiile acestora.

Scris de: Angela Sabău       13 Martie 2019, 07:48

Există vreo modalitate mai bună de a ne trezi decât cu sunetul iritant al ceasului deșteptător? Un expert al Colegiului de Medicină Baylor explică cum influențează lumina ritmul nostru circadian și de ce ceasurile care au alarme luminoase sunt benefice.

Scris de: Adisa Codruț       12 Martie 2019, 23:42

Tratamentul cu corticosteroizi pentru durerile de genunchi are efect pe termen scurt, dar pe teremen lung nu este încurajator. Cel puțin asta reiese în urma unui studiu.

Scris de: Angela Sabău       12 Martie 2019, 15:48

Ortezele personalizate ai crede că sunt mai bune, atunci când suferi de dureri ale tălpilor, ori călcâielor. Studiile însă arată că cei care au plătit mai mult pentru cele personalizate nu au avut ameliorări mai smenificative decât cei care au cumpărat ortezele găsite...

Scris de: Adisa Codruț       12 Martie 2019, 15:03

Pentru durerile de spate care nu ajung să ne imobilizeze, specialiștii recomandă întâi un fizioterapeut. Studiile arată că funcționează pentru reducerea nevoii de medicamente.

Scris de: Angela Sabău       12 Martie 2019, 14:12

Toate medicamentele au diferite efecte secundare, dar unele prodc un risc crescut de depresie. Chiar combinate cu antidepresive, medicamentele au aceste efecte secundare. Medicii recomandă prudență mare în astfel de situații.

Scris de: Angela Sabău       12 Martie 2019, 07:50

Arsurile la stomac sunt o problemă frecventă, iar cel mai important factor care le declanșează este alimentația incorectă. Câteva sfaturi ar puta fi de folos.

Scris de: Angela Sabău       10 Martie 2019, 11:14

Deficiența de auz apare în general la persoanele vârstnice și se instalează lent, pe nesimțite. Dar aceasta poate afecta viața de zi cu zi și chiar crește riscul de accidentări.

Scris de: Angela Sabău       10 Martie 2019, 08:59

Durerea pierderii cuiva poate fi greu de suportat. Unele persoane reușesc cu greu sau deloc să depășească aceste situații. Unele studii arată că a scrie despre sentimente poate avea un efect benefic neașteptat.

Scris de: Adisa Codruț       09 Martie 2019, 23:33

A scrie o notă de mulțumire pare că are un efect pozitiv mai intens decât a spune „mulțumesc”. Cercetătorii au analizat diferența dintre cele două moduri de exprimare a recunoștinței.

Scris de: Adisa Codruț       09 Martie 2019, 20:02

În unele țări au apărut pastile care promit să protejeze pielea de arsurile solare. Autoritățile însă atrag atenția că acestea nu sunt autorizate și că pun în pericol sănătatea. Doar cremele și loțiunile pot proteja pielea de razele soarelui.

Scris de: Adisa Codruț       09 Martie 2019, 16:29

Aspirina este cunoscută pentru proprietățile ei antiinflamatorii și chiar în prevenirea bolilor cardiovasculare. Totuși, în unele situații, aceasta poate produce sângerări stomacale grave. Medicii recomandă prudență în unele cazuri.

Scris de: Angela Sabău       09 Martie 2019, 14:36

Ptoza poate fi dată de o afecțiune gravă, sau doar de bătrânețe. Specialiștii ne învață cum să facem diferența.

Scris de: Angela Sabău       09 Martie 2019, 13:04

Riscul de a dezvolta cancer la sân crește direct proporțional cu greutatea femeii aflate la menopauză. Un studiu a dovedit că în această perioadă, câștigarea în greutate la femei aduce acest risc.

Scris de: Angela Sabău       08 Martie 2019, 23:50

Menopauza este o perioadă dificilă în viața unei femei, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic, iar bufeurile fac, parcă, și mai dificilă această perioadă. Ba chiar mai mult, unele femei se plâng că această stare durează chiar și peste 10 ani.

Scris de: Adisa Codruț       08 Martie 2019, 22:55

Tensiunea aterială este o problemă frecventă la femeile aflate în perioada postmenopauză. Medicii atrag atenția că aceasta este cauza multor probleme de sănătate și spun că e importantă menținerea ei constantă.

Scris de: Adisa Codruț       08 Martie 2019, 21:25

Picioarele reci, senzația de mâncărime sau arsură în tălpi, răni care nu se vindecă sau durere acută, toate sunt simptome care pot spune ceva despre starea noastră de sănătate. Medicii spun să nu le ignorăm.

Scris de: Angela Sabău       08 Martie 2019, 18:58

Țigările cu un nivel mai mic de gudron nu sunt mai puțin nocive decât cele cu conținut mai mare, cel puțin asta reiese în urma unui studiu făcut de cercetătorii americani. Singura soluție de a reduce riscul de îmbolnăvire este renunțatul total la fumat.

Scris de: Angela Sabău       07 Martie 2019, 23:35

Dependența de obiceiuri, comportamente, este mai frecventă și mai acută decât dependența de medicamente ori diferite substanțe. Cel puțin asta reiese dintr-un studiu publicat recent.

Scris de: Adisa Codruț       07 Martie 2019, 22:19

Un pahar de băutură pe zi pare să fie inofensiv. Ba, chiar mai mult, este posibil să ajute în cazul femeilor, pentru evitarea diabetului zaharat, spun cercetătorii. Oricum, important este că ei vorbesc despre un pahar, nu mai multe.

Scris de: Angela Sabău       07 Martie 2019, 19:13

Cât de multă cafea poți bea ca să nu-ți facă rău? Aproape că fiecare zi aduce un nou studiu privind meritele - sau riscurile - cafelei.

Scris de: Dana Lascu       07 Martie 2019, 09:43

Tensiunea arterială este un factor cunoscut ca fiind strâns legat de afecțiunile cardiace dar, mai recent, unele studii au arătat că ar putea avea legătură și cu cogniția, respectiv apariția bolii Alzhemer.

Scris de: Angela Sabău       06 Martie 2019, 23:18

Artrita este o afecțiune dureroasă și foarte multe persoane sunt afectate din cauza asta. Medicii spun că exercițiile pot fi de ajutor pentru reducerea durerilor.

Scris de: Adisa Codruț       06 Martie 2019, 21:14

Căderea părului în volum mai mare în timpul toamnei este un lucru cert, însă niciun studiu nu a reușit să constate care este cauza sau cum se poate evita asta. Specialiștii au arătat că nu este, însă, motiv de îngrijorare.

Scris de: Angela Sabău       06 Martie 2019, 19:02

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel