Rebeca Dumitru, dezvăluiri ca medic: Nici medicina noastră, cu foarte multe pastile nu e ideală. Cred în energie, cred în vindecare

Giorgi Ichim |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Rebeca Dumitru - Foto: Spectacola, DC Medical si DC News
Rebeca Dumitru - Foto: Spectacola, DC Medical si DC News

Ce face un medic internist. Rebeca Dumitru, medic și artist 3D, ne-a vorbit despre pasiunea ei pentru oameni și artă și despre cum îmbină medicina cu creația. "Unele cazuri sunt extrem de triste, cu rezolvări foarte puține".

"După terminarea facultății și am dat examen de rezidențiat și mi-am ales medicină internă. Mi s-a părut că stă la baza celorlalte specializări ulterioare, adică un traseu mai lung medical, dar mult mai informat din punctul meu de vedere. Adică o să urmeze o dublă specializare și am ajuns la Spitalul Clinic Carol Davila", ne-a spus Rebeca Dumitru.

Mai mult, Rebeca a explicat și ce înseamnă medic internist.

"Ca să vorbesc mai pe înțelesul tuturor, medicina internă se ocupă cu toate organele abdominale, cu plămânii.

Cam toate patologiile corpului uman, excluzând partea neurologică.

Este foarte important și mi se pare că, corelarea dintre specializări este deosebit de importantă, pentru că este rar atunci când avem un pacient cu o singură patologie, să zicem doar cardiacă. Nu, de obicei sunt complicații și sfera pneumologică, avem complicații hepatice. 

Mi se pare foarte important și foarte util că reușesc să studiez fiecare organ în parte, astfel încât să reușesc să ajung la un diagnostic cât mai cert și cât mai intuitiv pentru mine, când ajung medic specialist", a declarat Rebeca Dumitru, în emisiunea Mi-Th influencer.

Ce spune Rebeca despre medicina tradițională și medicina alternativă. Merg combinate?

"Punctul meu de vedere e că e bine să ai o perspectivă deschisă.

Sunt de acord să cercetez și să citesc toate formele de medicină, nu le exclud. Mi se pare că e bine să corelăm medicina integrativă cu medicina alopată și să vedem ce se poate lua mai bun din fiecare. Pentru că nici medicina noastră, cu foarte multe pastile de toate felurile nu este neapărat ideală.

Uneori nu avem ce să facem, dar dacă putem să le combinăm pe cele două, chiar mi se pare ceva ideal", a mai spus Rebeca Dumitru.

Cum îi afectează pacienții grav bolnavi procesul creativ

Ca medic, vede zilnic tot felul de cazuri, de pacienți, de boli în fază terminală sau boli mai puțin grave. Întrebată cum o afectează cazurile pacienților și dacă mai poate picta după ce vede dramele familiilor care-și pierd apropiații Rebeca a recunoscut că, fiind o fire empatică, este afectată, dar cu toate acestea reușește să-și găsească puterea de a picta și de a-și da frâu creativității și inspirației.

"E adevărat că mă afectează. Sunt o fire foarte empatică, dar eu încerc să mă raportez la pacienții mei nu doar din punct de vedere medical, ci și personal puțin, pentru că știu cât de important e.

Adică încerc să le aduc și o vorbă bună, să le explic cum stresul ne poate afecta organismul, cum crește nivelul de adrenalină, de cortizol și cum să ne ferim de el.

Pentru că eu cred într-o vindecare, eu cred puțin și în energie, în energia pozitivă, în felul în care noi ne raportăm la boala noastră, ne poate afecta sau din contră, ne poate ajuta spre o vindecare. Așa că încerc să fiu lângă ei și din punct de vedere emoțional.

Este foarte trist, unele cazuri sunt extrem de triste, cu rezolvări foarte puține, foarte puțin probabile.

Dar încerc tot ce e posibil să ajut din stadiul în care sunt eu acum, că nu sunt medic specialist, sunt încă rezident, dar tot ce se poate încerc să fac", a mai spus Rebeca Dumitru.

Ce specializare își va alege Rebeca Dumitru

"Ca rezident merg la mai multe spitale și fac o comparație. Am învățat cel mai important lucru, cum să tratez un pacient și din ce perspectivă să privesc. Nu trebuie toate luate ca la carte, ca în teorie. Anamneza, întrebările clare pe care ni se spun în facultate că trebuie să le adresăm.

Abordăm pacientul în funcție de patologia pe care o are și nu căutăm într-un glob imens.

Încercăm să mergem mai țintit, pentru că sunt foarte mulți pacienți și dacă nu știm unde să privim, privim degeaba.

Am foarte multe de făcut în continuare, pneumologie, cardiologie, diabet, încă cinci ani. 

Și după ce termin cei 5 ani devin medic internist, probabil mai fac încă o specializare și echivalez poate încă 3 ani, poate nefrologie. Sunt foarte inspirată de profesorul meu coordonator și atunci s-ar putea să aleg chiar specializarea dânsului", ne-a mai spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel