Ministerul Apărării a transmis DC Medical un punct de vedere referitor la articolul pivind interdicția sudenților străini de a intra în laboratoarele Insitutului Cantacuzino.
Articolul original poate fi găsit aici și vorbea despre studenții străini veniți să facă Medicină în România și care se plângeau că nu mai au voie să intre în laboratoare, acolo fiind activitate didactică.
Problema pare în fond una strict birocratică: MApN a cerut Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila că trimită la Cantacuzino documentele despre studenții străini, iar UMF nu a făcut-o motiv pentru care studenților le-a fost interzis accesul în clădire.
Universitatea nu a transmis actele cerute!
Vă prezentăm mai jos poziția oficială a Ministerului Apărării Naționale:
„După preluarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară «Cantacuzino» de către Ministerul Apărării Naționale, acesta a încheiat, în data de 27 decembrie 2018, cu Universitatea de Medicină și Farmacie «Carol Davila» din București, un protocol de colaborare ce vizează stabilirea cadrului și a modului de colaborare dintre cele două instituții în vederea desfășurării de activități didactice pentru disciplinele Microbiologie și Epidemiologie, în sălile de curs și laboratoarele aparținând Institutului «Cantacuzino».
Acest protocol prevede, la capitolul Obligații ale U.M.F. «Carol Davila», transmiterea către I.N.C.D.M.M. «Cantacuzino», în termen de 15 zile lucrătoare de la data semnării, a certificatelor de înregistrare pentru studii (în copie) pentru studenții din țările membre ale UE și din spațiul Schengen, respectiv a permiselor de ședere pentru studii (în copie) pentru studenții non-UE.
Întrucât aceste prevederi nu au fost respectate, conducerea I.N.C.D.M.M. «Cantacuzino» a dispus, după notificarea U.M.F. «Carol Davila», suspendarea temporară a accesului studenților străini în incinta institutului, până la îndeplinirea cerințelor stipulate în protocol.
Având în vedere că, încă de la înființarea Institutului «Cantacuzino» în anul 1921, s-a pus un accent deosebit pe formarea și perfecționarea studenților și a personalului medical, conducerea institutului își manifestă dorința de a duce mai departe această tradiție de aproape 100 de ani, dovedind o preocupare permanentă pentru dialog și colaborare”, se arată în punctul de vedere remis DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.