Potrivit directorului DSP București Oana Niculescu, instituția pe care o conduce nu se putea implica în caz decât după ce fiica femeii obținea anumite acte de la serviciul de ambulanță și de la primărie.
"În momentul în care avem această speță referitoare la pacienta decedată, trebuie să i se elibereze de către un medic un certificat medical constatator de deces. După care, cu acest document, familia ajunge pe raza Primăriei Sectorului 6, unde i se eliberează certificatul de deces și adeverința de înhumare. (...) Nu noi constatăm decesul! (...) După ce are toate aceste documente, familia se adresează către noi pentru a se elibera acest aviz sanitar de transport. Medicul care ar trebui să constate decesul nu e de la DSP București. Trebuie solicitat serviciul de ambulanță care va veni cu un echipaj cu medic care va face această constatare. Pacienta nu este pozitivă, este un contact direct al unei paciente care este pozitivă", Oana Nicolescu, director DSP București, la Antena3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.