Rafila, INFORMAȚIA MOMENTULUI: Agenția Europeană a Medicamentului a contactat FDA să ceară dosarul pentru IVERMECTINĂ

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Prof dr Alexandru Rafila a explicat că atâta timp cât IVERMECTINĂ nu este aprobată în România sau Uniunea Europeană pentru uz uman, medicii nu o pot da pacienților!

„IVERMECTINA în Europa se folosește în medicina veterinară și la început acest medicament așa a fost utilizat. Ulterior, acest medicament s-a extins și la om, pentru două categorii de afecțiuni: a parazitozei interne și de obicei acolo se administrează o doză unică sau ca unguent pentru parazitozele cutanate. (...) Trebuie să ne referim la legislația din România, și în general e bine să respectăm legislația. Acest produs, în România, nu este autorizat decât pentru utilizarea ca și unguent la om, în rest este doar în farmaciile veterinare și chiar dacă el ar fi bun, ar fi extraordinar, ar trebui totuși administrat pe baza unei prescripții medicale. Din moment ce nu este autorizat pentru utilizare la om în România, în mod evident nu există medici umani care să poată prescrie acest medicament! Iar medicii veterinari nu pot prescrie pentru oameni! E o chestiune foarte simplă!”, a explicat prof dr Alexandru Rafila, la România TV. 

Medicul spune că este de acord cu urgentarea aprobării medicamentelor care se dovedesc a fi bune contra COVID, dar acești pași trebuie parcurși!

„Eu nu unt împotriva medicamentului! (...) Foarte bine! Să zorim autorizarea, eu nu am o problemă cu zorirea autorizării, eu am o problemă cu lipsa autorizării!  (...) Ceea ce pot să vă spun, niște informații în premieră, dacă vreți: Agenția Europeană a Medicamentului a contactat autoritățile americane de reglementare, respectiv FDA, pentru a solicita informații, dacă există un doar de autorizare pentru pentru acest medicament ca să fie autorizat pentru tratamentul infecției cu noul coronavirus și cu siguranță dacă acest lucru se întâmplă, din ceea ce am văzut că s-a întâmplat în cazul vaccinurilor, schimbul de informații a fost foarte rapid, și atunci lucrurile nu mai sunt luate de la capăt cu verificarea dosarelor referitoare la studiile clinice, ci există o procedură accelerată care ar putea face accesibil acest medicament cetățenilor europeni, inclusiv celor români, și cred că asta e calea cea mai rapidă”, a continuat prof dr Alexandru  Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel