„În SUA este un tratament deja disponibil. Este un tratament util, dar este mult mai costisitor. (...) Și chiar dacă ai un astfel de tratament, sunt persoane care poate ajung mai târziu să beneficieze (...) și atunci poate starea lor de sănătate poate fi afectată și viața poate fi pusă în pericol. Eu prefer, ca om de sănătate publică, prima variantă, cea a prevenției, în locul tratamentului. Încă nu este disponibil în România. Știu că există la Agenția Europeană pentru Medicamente ( EMA) dosarul acestor anticorpi monoclonali și, în momentul în care vor fi autorizați pentru utilizare în Uniunea Europeană, sigur că și România ar putea să ia în considerare utilizarea acestor anticorpi monoclonali ca și tratament în infecția cu noul coronavirus”, a explicat prof dr Alexandru Rafila, la Târgu Mureș, într-o conferință de presă.
El a precizat că există două sau trei companii producătoare de anticorpi monoclonali, în SUA și Coreea de Sud, adăugând că inclusiv în România s-au desfășurat o serie de studii privind utilizarea acestora.
„La Institutul 'Matei Balș' s-au desfășurat mai multe studii clinice privind utilizarea acestor anticorpi monoclonali, sigur că sunt foarte eficienți și pentru pacienții noștri care au beneficiat de acest tratament. A fost și fostul președinte al SUA care a beneficiat de acest tratament, considerat experimental la acea vreme”, a menționat Alexandru Rafila.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.