După moartea fulgerătoare a Corneliei Catanga, despre care apropiații spun că se trata acasă de COVID-19, doctorul Radu Țincu, medic Secția ATI Spitalul Floreasca, trage un mare semnal de alarmă.
"Din păcate, trebuie să înțelegem cu toții că bolile se tratează la spital și specialitatea și profesia care tratează oamenii se numesc doctori. Este nevoie de recăpătarea încrederii în sistemul de sănătate, pentru că vedem, în ultima perioadă, tot felul de derapaje în spațiul public care îi sfătuiesc pe oameni să nu se mai adreseze spitalelor și medicilor și să rămână la domiciliu, ca să se trateze.
Există riscul, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă cu foarte mulți pacienți care vin la spital, sunt evaluați, au activitate pulmonară determinată de COVID-19 și solicită pe proprie răspundere ieșirea din spital. Pleacă acasă și se întorc peste două-trei zile cu o stare generală atât de gravă, încât sunt plasați direct în Terapie Intensivă.", a precizat medicul Radu Țincu la Antena 3.
"Am o recomandare: să lăsăm medicii să-și facă treaba, iar dacă decizia este de internare, să credem că acest lucru este justificat. Pe de altă parte, nu trebuie făcute tratamente decât sub supravegherea medicală. Avem la îndemână medicul de familie, care este prima treaptă care trebuie să supravegheze un tratament. Iar dacă medicul de familie consideră că starea se degradează, pacientul trebuie să ajungă la spital, pentru o evaluare.", a mai spus doctorul Țincu.
Citește și Cornelia Catanga, răpusă de COVID-19. Ce medicament celebru luase artista înainte să moară
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.