Invitat la unei dezbateri online organizate de DC Media Group despre telemedicină, Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC), a afirmat că telemedicina ar trebui să fie mult mai cunoscută, iar tot ce înseamnă tehnologie să fie mult mai mediatizat.
”Știu că telemedicina și tehnologia au intrat în foarte multe patologii. Avem pacienți cu diabet care-și pot verifica insulina pe telefon, bolnavi de astm care își verifică nivelul de oxigenare prin aplicație mobilă. Sunt aplicații care trimit în timp real medicului specialist ceea ce se întâmplă cu corpul. Lucrurile pot fi folosite în avantajul pacientului, cât și al specialistului”, a declarat Gănescu.
În opinia acestuia, telemedicina ușurează programul celor din sistemul de sănătate în fiecare zi, lună, ajutând zeci de pacienți care veneau la spital pentru lucruri pe care le puteau face la distanță. Însă, adaugă acesta, anumite aspecte precum analizele unor afecțiuni și consultul nu pot fi înlocuite prin telemedicină.
Radu Gănescu militează pentru aducerea cât mai repede în sistemul de sănătate românesc a unor aplicații care l-ar ajuta pe pacient. ”Cred că autoritățile ar trebui să continue ceea ce au început în această perioadă cu telemedicina”, adaugă acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.