Un nou studiu realizat la Universitatea din Australia de Sud oferă câteva dovezi legitime conform cărora, zâmbind chiar și atunci când ai o stare proastă, poți păcăli mintea să se simtă mai pozitivă. Pe scurt, atunci când mușchii faciali ai unei persoane formează un zâmbet, mintea își dă seama de asta și presupune că este timpul să începem să ne simțim din nou bine
„Când mușchii spun că ești fericit, este mai probabil să vezi lumea din jurul tău într-un mod pozitiv. În cercetarea noastră, am constatat că atunci când zâmbești forțat, zâmbetul stimulează amigdala - centrul emoțional al creierului - care eliberează neurotransmițători pentru a încuraja o stare emoțională pozitivă ”, spune cercetătorul principal și expert în cunoaștere umană, Dr. Fernando Marmolejo-Ramos, într-un comunicat.
Potrivit studiului, aceste descoperiri sunt extrem de importante pentru sănătatea mintală. Dacă putem păcăli creierul să perceapă stimulii ca „fericire”, atunci putem folosi acest mecanism pentru îmbunătățirea sănătății mintale.
În faza experimentală a acestui studiu, cercetătorii au reușit să ilustreze că zâmbetele au o influență directă asupra percepției noastre asupra lumii din jurul nostru. Când un individ zâmbește, tinde să interpreteze mai pozitiv expresiile faciale și mișcările corporale ale altor persoane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.