Toată lumea știe că fructele și legumele trebuie spălate înainte de a fi consumate. Iată, însă, o metodă diferită de a le spăla: în apă sărată.
O porție generoasă de căpșuni abia cumpărate din piață va avea, inevitabil, și câteva insecte printre ele. De multe ori, și în interiorul fructelor pot exista gângănii de care trebuie să scăpăm. Acesta este un motiv pentru care căpșunele ar trebui scufundate în apă cu puțină sare: viermii mici se vor târî afară din fructe.
Pentru a elimina viermii din fructe, umple un castron cu apă și adaugă sare. Când sarea s-a dizolvat, înmoaie căpșunele în apă. Lasă fructele în această apă sărată timp de câteva minute până la jumătate de oră. Viermii și alte insecte mici vor ieși din căpșuni în baia de sare.
Trucul suprem pentru a păstra căpșunele proaspete cât mai mult timp
Căpșunele sunt bogate în vitaminele C, K, antioxidanți și acid folic, ale căror proprietăți sunt benefice sănătății noastre. Cu toate acestea, pentru a prelungi prospețimea lor, trebuie să urmăm o serie de sfaturi simple.
Odată curățate și spălate, este recomandat să le uscăm suficient de bine pentru a împiedica umezeala să le facă mai moi. Apoi trebuie să le punem într-un recipient suficient de mare și să le acoperim cu hârtie, la care va trebui să facem niște găuri pentru ca fructele să respire.
Este mai bine să păstrăm căpșunele în frigider pentru conservarea lor și, în plus, să le separăm de legume. Acest lucru se datorează faptului că etilena din fructe poate deteriora legumele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.