Punctele negre: cum le faci să dispară cu două ingrediente din bucătărie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Punctele negre vor dispărea fără urmă. Foto: Freepick@mari_draiser
Punctele negre vor dispărea fără urmă. Foto: Freepick@mari_draiser

Punctele negre vor dispărea dacă aveți grijă de ten. De obicei, acestea apar pe tenul gras, predispus la acnee. În unele cazuri, pot afecta toate tipurile de ten. 

Punctele negre vor dispărea fără urmă cu ajutorul unor produse naturale. Acestea sunt formate din grăsimea care se acumulează în interiorul foliculilor de păr. Oxidarea sebumului se închide la culoare. Punctele negre apar, mai ales, în zonele cu o prezență mai mare a glandelor sebacee, iar pe față tind să se manifeste pe nas, bărbie și frunte.

Măști de față cu miere. Cum le prepari acasă, în funcție de ten

Deși sunt mai frecvente pe tenul gras sau mixt, predispus la acnee, punctele negre pot apărea și pe pielea matură și uscată. Principala armă în combaterea punctelor negre este prevenirea apariției acestora.

În primul rând, este important să vă păstrați pielea curată, să vă hidratați și să urmați o dietă corectă, bogată în alimente vegetale.

De asemenea, puteți aplica diferite măști făcute în casă cu ingrediente naturale, scrie viversano.net.

Punctele negre vor dispărea fără urmă cu ajutorul unei măști purificatoare cu lămâie și miere.

Această mască este potrivită pentru tenul gras, predispus la acnee. Masca servește la menținerea tenului curat, la evitarea acumulării de sebum și, în consecință, la formarea punctelor negre.

Lămâia purifică, în timp ce, mierea are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și vindecătoare.

Pentru această mască veți avea nevoie de 2 linguri de suc de lămâie 2 linguri de miere.

Amestecați cele două linguri de suc de lămâie cu cele două linguri de miere. Veți obține o mască cu o consistență destul de lichidă, care trebuie aplicată cu ajutorul unui tampon de bumbac sau a unui burete, având grijă să nu vă apropiați prea mult de conturul ochilor.

Se lasă să acționeze 15 minute și apoi se clătește cu apă călduță.

Frecvența de utilizare variază în funcție de nevoile dumneavoastră. Această mască poate fi folosită și o dată pe săptămână.

Vezi și: Cum să ne îngrijim corect părul. La câte zile trebuie spălat, de fapt

Punctele negre vor dispărea fără urmă cu ajutorul unei măști scrub cu bicarbonat și miere. Masca exploatează calitățile purificatoare ale bicarbonatului, care acționează ca un scrub.

Atenție: bicarbonatul nu este un ingredient delicat, de aceea o atenție deosebită trebuie acordată pielii sensibile. În orice caz, nu-l folosiți prea des, ci maximum o dată pe luna.

Aveți nevoie de  2 linguri de bicarbonat de sodiu și o 1 lingură de miere.

Se amestecă ingredientele și se aplică, cu o pensulă de machiaj pe pielea curățată, doar pe zona afectată de prezența punctelor negre.

Se lasă să acționeze aproximativ zece minute și se clătește cu apă caldă.

Dacă simțiți mâncărime sau arsuri, clătiți imediat. Această mască este potrivită pentru tenul gras.

Crema de față anti-îmbătrânire făcută acasă. Cum să o prepari din două ingrediente banale

 

Crema de față anti-îmbătrânire pe care o utilizați nu trebuie să fie un proiect de știință chimică sintetică. O puteți realiza acasă, în 10 minute.

Crema de față anti-îmbătrânire se poate realiza din câteva ingrediente în doar 10 minute. De fapt, cele mai eficiente și cu adevărat remedii anti-îmbătrânire se întâmplă să fie cele mai simple și pure ingrediente ale naturii. Amestecă această cremă de față anti-îmbătrânire de casă și vei înmuia liniile fine și vei hidrata pielea, dezvăluindu-ți o atmosferă mai proaspătă și mai tânără, arată Wonder How To.

Părul, mai sensibil toamna. De ce pierdem mai multe fire la schimbarea anotimpului

Gălbenele (Calendula officinalis) au numeroase întrebuințări. Conțin flavonoide, taninuri și acid salicilic - substanțe antiinflamatoare, antiseptice și astringente. Infuzia de gălbenele este recomandată ca adjuvant în tratarea gastritelor, ulcerelor și a bolilor ficatului și bilei.

Datorită proprietăților antiseptice și cicatrizante, gălbenelele pot fi utilizate în îngrijirea unor răni, arsuri, înțepături de insecte. O altă utilizare care poate fi dată acestor plante e cea cosmetică. Cremele din gălbenele hidratează pielea.

De ce ai nevoie:

- 100 gr untură de porc nesărată

- 20 gr flori proaspete de gălbenele

Rolul ingredientelor

Ingredientele din această cremă anti-îmbătrânire au în mod individual efecte profunde asupra pielii, dar împreună se completează reciproc în ceea ce privește textura, mirosul și beneficiile tenului. Crema va hrăni celulele pielii și le va reînnoi.

Vezi și: Bananele, benefice pentru sănătate. Cele pătate luptă împotriva cancerului

 

Produsul este potrivit pentru utilizarea pe pielea uscată și în procesul de vindecare a tăieturilor mici etc. Îl puteți folosi numai pentru vindecare sau pentru tratamentul de înfrumusețare de zi cu zi, după cum doriți.

Crema este naturală, deci nu dăunează corpului (fluxului sanguin) cu elemente otrăvitoare.

Cum se prepară

Florile trebuie culese când sunt deschise în totalitate. Apoi se spală cu apă rece pentru a îndepărta impuritățile și se întind la soare până se evaporă toată apa.

Untura se pune la topit şi când devine lichidă se adaugă florile proaspete. Se lasă la foc încet timp de 10 minute, apoi se pune vasul într-un loc răcoros pentru 24 de ore.

A doua zi, se pune din nou vasul pe foc până se diluează untura şi se strecoară printr-un tifon curat.

Crema astfel obținută se pune în borcane mici, de sticlă, sau în cutii speciale pentru creme. Se închid ermetic și se păstrează la loc răcoros până la 1-2 ani. Continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel