Niculina Gheorghiță este un psiholog care a schimbat în bine, la propriu, viețile a mii de persoane din comunitatea sa. Potrivit ei, cel mai mare secret stă în felul în care gândești și felul în care te cunoști pe tine.
"Din vinovăție de nasc majoritatea bolilor, tulburările psihice, emoționale și relaționale. Dacă tu te simți vinovat, vei aduce în realitatea ta situații ca să-ți întărești vinovăția", spune Niculina Gheorghiță.
"La ce trebuie să fiu atent dacă vreau să mă vindec? La ce emoții am, ce mai spun, cum îmi place să mă plâng.
Oamenii bolnavi sau cei care se îmbolnăvesc des sunt cei cărora le place să fie victime, să se plângă peste tot. Ce emoții transmit ei mai departe? Că mi-e greu, că nu am, că sunt bolnav, că mă doare.
Când spun: vai, m-a durut capul aseară de nu știam ce să mai fac! Tu ce ai emis în Univers? Durere de cap. Ce zice Universul? Uite, vrea să o doară capul, mai dăm o dată!
Intenția pe care trebuie să o emiți Universului este că ești bine. Nu trebuie să te plângi nimănui. În momentul în care m-am plâns, eu am structura de victimă și voi atrage să trăiesc starea de victimă, de rău și de suferință și vei alerga mereu după cineva să te salveze.
Autovindecarea înseamnă să cunoști că ai 7 structuri energetice, unde boala a început de la convingeri, care au o emoție asociată întotdeauna.
Psiholog Niculina Gheorghiță - Foto: Youtube Fain și Simplu
Din toate cercetările mele, în spatele unei boli se află o vinovăție inconștientă. Nu frică! O vinovăție, o vină. Mă simt vinovat că mama s-a certat cu tata când aveai 3 ani. Din cauza asta, stai cu vina asta și te trezești la 30 de ani că nu știi ce ai și nici nu te gândești vreodată de unde vine", a spus psihologul Niculina Gheorghiță, în podcastul "Fain și Simplu" a lui Mihai Morar.
Poți să trăiești fără sentimentul de vină? "Putem trăi 147 de ani"
"Toți avem vinovăție, doar că poți să trăiești liniștit integrând acea etapă, adică să te înțelegi pe tine că atât ai putut atunci. Omul face tot ceea ce-i stă în putință cu instrumentele pe care le are.
Trebuie să VEZI și: Cel mai tare TRUC când mergi la cumpărături. Trebuie să încerci asta. Înmulțești cu 5 și aduni cu 2. Niciodată nu o să umpli coșul
În momentul în care-ți însușești lucrul acesta, că atât am putut să fac atunci și te ierți, pentru că asta e cea mai mare problemă a noastră, că nu ne putem ierta. (...)
Tatăl meu a mai trăit 9 ani pentru că m-am dus și m-am ocupat de el. Când medicii au spus: luați-l acasă că moare, eu i-am zis: tată, vrei să trăiești? Da! Ok, trăim!
Am renunțat la tot ce aveam și m-am ocupat de tata. Și a mai trăit 9 ani. A trebuit să plecă, că avea o vârstă. El nu a știut că poate trăi 147 de ani, dar noi știm acum!
Foarte mulți oameni zic că trebuie să trăiască 70 - 80 de ani...", a completat psihologul.
Povestea Părintelui care a crezut mai mult în Biblie decât în propriul corp
"Îmi aduc aminte de Părintele Ieronim de la Iași care era o lumină maximă și părintele ăsta, până la 90 de ani nu a avut nimic. La 90 de ani l-au apucat: că-l dor picioarele, că are astm. Eu i-am spus: părinte, dar de ce v-a apucat acum?
- Păi știi, măi Niculina, că scrie în Biblie că după 90 de ani chin și durere.
- Părinte, poate că cineva a scris chestia aia, dar de ce dvs. până la 90 de ani nu ați avut nimic?
Eu nu înțelegeam. Îl știam de 10 - 15 ani. Într-adevăr, la 92 de ani a plecat, după o criză de astm. Și m-am dus la spital și i-am zis: părinte, chiar nu mai vreți?
- Păi nu...
- Ok, liber.
A fost intenția!", a povestit Niculina Gheorghiță.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.