Psihiatrie
Pagina 9

Terapia prin joc și artă este un tip de terapie similară consilierii și este o formă de psihoterapie care folosește jocul și artele creative ca metodă de exprimare, arată Psihologul Laura Maria Cojocaru. Iată cum se desfășoară sesiunile și ce probleme rezolvă acst tip de terapie la copii, dar...

Scris de: Dana Lascu       15 feb 2022, 20:59

Psihologul Andra Tănăsescu arată că există anumite mecanisme care stau în spatele faptului că avem tendința de a repeta anumite greșeli și anumite tipare. Iată motivația și cum putem scăpa de această tendință: 

Scris de: Dana Lascu       14 feb 2022, 19:12

În natura relației există ceea ce se numește: capacitatea de a soluționa problemele, sau în limbajul nostru, „iscusință nativă”. Mulți o învață, însă puțini o dețin în caracterul lor. Cei care o învață dezvoltă și exagerarea ei, în care „pot rezolva toate probleme altora” și nu mai lasă pe...

Scris de: Dana Lascu       14 feb 2022, 16:12

Unele persoane au mereu gânduri negative și temeri. Despre acestea spunem în general că au o „gândire pesimistă”. Medicii însă a o altă părere.

Scris de: Angela Sabău       14 feb 2022, 08:35

Asistentele medicale care lucrează în tura de noapte sunt în dublu pericol: nu doar că pot avea probleme de somn și stres, ci și din cauza faptului că insomnia duce la stres și stresul la insomie. Iar pandemia  COVID e posibil să fie agravat și mai ult lucrurile, arată un nou studiu: 

Scris de: Dana Lascu       06 feb 2022, 16:24

Psihoterapeutul Irina Mădălina Manea spune că jocurile video sunt foarte periculoase și că dacă le joci pe termen lung pot produce modificări structurale la nivelul creierului. 

Scris de: Dana Lascu       05 feb 2022, 17:52

Sănătatea mintală este foarte importantă pentru bunăstarea noastră generală și emoțiile au un rol important.

Scris de: Angela Sabău       04 feb 2022, 22:23

Cunoscutul psiholog Cristina Mihaela Zaharia explică ce este Fosfenismul și cui îi este benefică această terapie bazată pe un anumit tip de lumină care are efecte uluitoare asupra unor stări periculoase precum depresia, anxietatea, stresul și insomnia. Iată cum funcționează ea și cine nu poate...

Scris de: Dana Lascu       03 feb 2022, 22:53

Dr Petronela Nechita, medic primar psihiatru de la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași explică cum ne dăm seama că avem o problemă de sănătate mintală și că avem nevoie de ajutor specializat. 

Scris de: Adisa Codruț       02 feb 2022, 18:57

Pandemia de COVID-19 a provocat o creștere alarmantă a incidenței depresiei și anxietății la viitoarele mame, arată un nou studiu. 

Scris de: Dana Lascu       01 feb 2022, 12:05

Bărbații care își fac prea multe griji și gânduri negre pot dezvolta mai repede trio-ul de afecțiuni cronice devastatoare: boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       28 ian 2022, 16:26

Ministrul Sănătății, prof dr Alexandru Rafila, a declarat, la o conferință, că în anul 2021 România a înregistrat cea mai rată a suicidului la copii și adolescenți.

Scris de: Dana Lascu       21 ian 2022, 23:52

Cercetătorii au determinat numărul optim de ședințe de intervenție necesare pentru a preveni declinul cognitiv la persoanele cu risc de demență.  

Scris de: Dana Lascu       20 ian 2022, 22:55

Mulți dintre noi am văzut comportamente ciudate la oamenii de lângă noi și nu le-am dat importanță. Iată câteva la care ar trebui cu adevărat să fim atenți. Le-ar putea salva viața.

Scris de: Angela Sabău       12 ian 2022, 21:31

După Serbia, Letonia și Portugalia sunt a doua și a treia cele mai stresante țări europene. La polul opus se află Islanda, unde nu este stresant nici să trăiești, nici să muncești. România, culmea, este în primele 10 cele mai puțin stresante țări din Europa. 

Scris de: Dana Lascu       12 ian 2022, 10:43

Un atac de panică înseamnă apariția bruscă și intensă, fără un motiv explicabil, a suferinței sau a fricii. Aceste sentimente se intensifică timp de aproximativ 10 minute până încep să se estompeze. Atacurile de panică pot apărea la orice oră din zi sau din noapte, inclusiv când dormi. Iată ce...

Scris de: Dana Lascu       03 ian 2022, 17:52

O varietate de locuri de muncă expun oamenii la formaldehidă, un gaz cu miros puternic folosit la fabricarea lemnului și a produselor chimice, a materialelor plastice și în alte aplicații. Un nou studiu sugerează că expunerea pe termen lung la formaldehidă, pe lângă faptul că crește riscul de...

Scris de: Dana Lascu       26 dec 2021, 11:08

Folosirea excesivă a dispozitivelor electronice își pune amprenta pe sănătatea mintală. Cu cât te uiți mai mult la TV sau stai mai mult la calculator, ca să muncești sau ca să te joci, cu atât vei avea mai multe simptome de depresie și anxietate, vei consuma mai mult alcool și vei fuma mai...

Scris de: Dana Lascu       21 dec 2021, 17:04

Dr Mihai BRAN, medic psihiatru, vine la DICȚIONAR DC MEDICAL pentru a ne explica cât de periculos este stresul la locul de muncă și ce, din jurul nostru, ne poate crește nivelul de stres. 

Scris de: Dana Lascu       21 dec 2021, 14:00

Persoanele cu tulburări psihotice, cum ar fi schizofrenie, au un risc de cinci ori mai mare de a muri din cauza COVID-19 și de trei ori mai mare de a fi spitalizate, potrivit unui nou studiu efectuate de oamenii de știință de la Universitatea din Manchester.

Scris de: Dana Lascu       18 dec 2021, 08:55

În ultimii ani, oamenii de știință au dezvoltat modalități de măsurare a vârstei biologice prin urmărirea modificărilor chimice ale ADN-ului care apar în mod natural pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, dar aceste manifestări sunt diferite de la om la om. Aceste așa-numite „ceasuri epigenetice”...

Scris de: Dana Lascu       10 dec 2021, 13:26

Preotul Constantin Necula a avertizat, la Conferința națională „Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală” care se desfășoară la Sibiu, că după pandemia de COVID-19 urmează o mare bătălie, pentru că în acești ani pandemici „am uitat că oamenii au nevoie de sprijin, de comunicare, de galerie, de...

Scris de: Adisa Codruț       10 dec 2021, 11:30

Impulsivitatea este mai mare atunci când emoțiile sunt puternice și ea poate fi corelată cu cât de repede reacționați la imaginile tulburătoare, arată un nou studiu. 

Scris de: Dana Lascu       09 dec 2021, 23:18

Oboseala cronică, sau sindromul burnout, nu înseamnă doar epuizare psihică, sentimente de frustrare, anxietate sau depresie. În majoritatea cazurilor apar și probleme fizice, cum sunt durerile de cap, migrena severă, tulburările gastro-intestinale, iar organismul este mai expus infecțiilor, mai...

Scris de: D.C.       02 dec 2021, 14:36

Lipsa de somn la vârsta de peste 50 de ani este legat de percepții mai negative asupra îmbătrânirii, care, la rândul lor, pot avea un impact asupra sănătății fizice, mentale și cognitive, arătată un nou studiu. 

Scris de: Dana Lascu       30 noi 2021, 17:05

Cunoscutul medic psihiatru Gabriel Diaconu spune că sunt zile când nu tratează decât sechelele psihice lăsate de COVID-19, atât la medici și asistenți care sunt afectați de decesul atâtor bolnavi, cât și la pacienții care au avut COVID-19 sau la cei care sunt pur și simplu speriați de boală....

Scris de: Dana Lascu       26 noi 2021, 11:53

Un nou studiu de la Harvard a constatat că persoanele de 50 de ani care folosesc Facebook, TikTok, Snapchat și Instagram au „un risc substanțial mai mare” să facă o anumită boală. Anterior, un lung șir de cercetări arătase că pierderea a prea mult timp pe rețelele sociale este dăunătoare pentru...

Scris de: Dana Lascu       25 noi 2021, 11:03

Netratat, stresul prelungit la locul de muncă duce la burnout, la scăderea productivității și motivației angajaților. Interesant este că, spre deosebire de alte servicii medicale, cele de consiliere psihologică se pot desfășura foarte bine online, prin telemedicină. 

Scris de: Dana Lascu       24 noi 2021, 08:55

Medicul psihiatru Mihai BRAN vine la DICȚIONAR DC MEDICAL, marți, de la ora 16.00, pentru a ne explica ce este și de ce apare anxietatea, ce simptome are și cum se tratează. 

Scris de: Dana Lascu       23 noi 2021, 08:01

Cercetătorii care au descoperit că hormonii de stres pot suprima sistemul imunitar înnăscut care protejează în mod normal intestinul de Enterobacteriaceae invazive, un grup de bacterii, inclusiv E. coli, agenți patogeni care sunt legați de boala Crohn.

Scris de: Dana Lascu       23 noi 2021, 15:15

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel