Complexitatea neașteptată în modul în care aceste proteine se reglează reciproc nu apare în nici un alt tip de celule sănătoase, a precizat autorul principal al studiului, Karen Schindler, profesor asociat specializat în cercetarea infertilității din cadrul Departamentului de Genetică de la Universitatea Rutgers-New Brunswick.
Cele trei proteine sunt Aurora kinaza A (AURKA), AURKB și AURKC și au fost făcute cunoscute publicului în în revista Current Biology, unde s-a publicat studiul.
,,Cercetarea noastră ar putea oferi o modalitate de a diagnostica și poate trata anumite tipuri de infertilitate care se încheie cu avort spontan. Această lucrare are de asemenea impact asupra cercetării în domeniul biologiei cancerului, pentru că suspectăm că regulamentul inter-proteine care apare in ovule apare și în anumite tipuri de cancere agresive. Prin urmare, descoperirile ar putea fi utile în gândirea tratamentelor de medicină de precizie pentru pacienții cu cancer", a subliniat Karen Schindler.
Următorii pași pentru biologia reproducerii includ studierea genomilor pacienților infertili pentru a vedea dacă mutațiile în genele lor reprezintă un procent semnificativ din populația de pacienți cu rezultate slabe într-o clinica de fertilizare in vitro (FIV). În ceea ce privește biologia cancerului, următorii pași includ evaluarea cu atenție a cancerelor care au toate cele trei proteine și găsirea unor modalități de a-și valorifica regulamentul interactiv într-un cancer terapeutic.
Experta în infertilitate de la Universitatea Rutgers a atras atenția asupra frecvenței surprinzător de ridicate a infertilității la nivel mondial. Unul din șase cupluri din S.U.A se luptă cu această boală.
În România, un cuplu din cinci are probleme de infertilitate, potrivit Asociației pentru Reproducere Umană din România. Primul studiu despre infertilitate din România a dezvăluit că 16.8% din populația fertilă studiată s-a aflat sau se află într-o situație de infertilitate. Îngrijorător este că 27% dintre cuplurile care își doresc cât mai curând un copil nu au reușit să obțină o sarcină până acum, deși încearcă de 1-5 ani. Infertilitatea reprezintă incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil după an de raporturi sexuale regulate și neprotejate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.