Este vorba de tofu. Congelându-l, economisești bani și timp, absoarbe mai mult sos și are o textură „mai cărnoasă”.
Cum îngheți tofu
Congelarea tofului este foarte simplă. Poate sta congelat trei, până la cinci luni, în comparație cu trei până la cinci zile, dacă îl ții la frigider.
Scurge lichidul din pachet și taie tofu în felii de dimensiuni diferite. Așezarea lor într-un singur strat într-o pungă pentru congelator sau un recipient pentru depozitarea alimentelor împiedică lipirea lor.
Pentru a folosi tofu congelat, scoate-l din congelator și dezgheață-l în frigider. Nu este nevoie să-l apeși sau scurgi. Odată ce este dezghețat, folosește-l așa cum ai face tofu obișnuit. Poate fi marinat, copt, prăjit, sotat sau preparat după cum dorești. Reține că tofu poate avea o culoare mai galbenă atunci când este înghețat. Schimbarea ușoară a culorii se întâmplă din cauza separării de proteine și apă din fasole, dar este total naturală și sigură de mâncat.
De ce să îngheți tofu
Unul dintre principalele avantaje ale înghețării tofului este că îi oferă o textură mai spongioasă și mai fermă. De asemenea, poate fi asemănător cu textura cărnii. Având mai puțină apă, toful poate absorbi sosurile și condimentele mai ușor, făcându-l mai aromat.
Toful poate rezista peste trei luni la congelator, comparativ cu câteva zile la frigider, deci este o idee minunată dacă dorești să reduci deșeurile alimentare. De asemenea, îl ai la îndemână pentru mese rapide, fără carne.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.