Prolaps de organe pelvine: ce exerciții fizice ar trebui evitate

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Exerciții fizice
Exerciții fizice

Prolapsul organelor pelvine este o problemă obișnuită la o anumită categorie de persoane. Exercițiile fizice la aceste persoane sunt limitate.

Prolapsul organelor pelvine este o problemă comună, cauzată de slăbirea grupului de mușchi și țesuturi în formă de bol care susține organele pelvine. Pe măsură ce acest suport începe să slăbească, unul sau mai multe dintre aceste organe - cum ar fi uterul, vezica urinară sau rectul - se pot deplasa, împingând în mod obișnuit (și uneori ieșind în afara) vaginului.
Există un anumit risc ca efortul puternic din timpul exercițiilor fizice să înrăutățească problema. Aceasta poate include exerciții care implică sărituri sau alte activități cu impact mare, cum ar fi aerobic. În unele cazuri, ridicarea greutăților mari prezintă, de asemenea, o problemă. Cea mai bună opțiune pentru a evita agravarea stării este să cereți ca medicul, un antrenor sau un kinetoterapeut, să vină cu un plan de antrenament care nu pune eforturi suplimentare pe mușchii planșei pelvine, notează specialițtii e la health.harvard.edu.
Între timp, puteți face și exerciții, numite Kegels, pentru a vă întări podeaua pelvină. Pentru a efectua Kegels, strângeți mușchii folosiți pentru a controla gazele, țineți scurt și eliberați. Faceți câteva seturi de cinci sau mai multe repetări pe parcursul zilei. De asemenea, discutați cu medicul dumneavoastră despre alte opțiuni de abordare a prolapsului, cum ar fi folosirea unui dispozitiv inserabil care ține organele sau supunerea unei intervenții chirurgicale la podeaua pelvină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel