Programul de vizite, suspendat în spitale. Numărul cazurilor de gripă crește alarmant

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
gripa - FOTO: Freepik@DCStudio
gripa - FOTO: Freepik@DCStudio

Programul de vizite se modifică în spitale din cauza cazurilor de gripă. Conducerea Spitalului de Copii din Brașov a luat decizia de a suspenda accesul aparținătorilor în unitatea medicală. 

Aparținătorii nu mai au voie să intre la Spitalul pentru Copii din Brașov. Conducerea Spitalului pentru Copii Braşov a decis suspendarea vizitelor aparţinătorilor în toate secţiile unităţii medicale, în contextul în care, în ultima perioadă, numărul copiilor internați cu gripă a fost în creştere, a declarat miercuri, pentru Agerpres, directorul medical dr Liviu Muntean.

Potrivit acestuia, decizia s-a luat în contextul recomandărilor recente ale Ministerului Sănătăţii.

Sute de copii cu viroze

Potrivit medicilor, numai în ultima săptămână, la Spitalul de Copii din Brașov s-au prezentat aproximativ 150 de copii cu gripă, viroze respiratorii sau pneumonie.

Dintre aceştia, 89 au fost cazuri de gripă, cinci necesitând internare, 37 de pacienţi cu viroze respiratorii dintre care patru au fost internaţi, iar cu pneumonie au rămas în spital 15 copii din cei 51 care s-au prezentat la camera de gardă.

Vezi și: Animalele de companie, efect anti-îmbătrânire. Previn declinul cognitiv și mențin sănătatea locomotorie

Program de vizite, modificat și la Spitalul Clinic Județean de Urgență

Şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă accesul aparţinătorilor este limitat, însă este permis în intervalul orar 15,00-17,00 pentru o singură persoană, timp de 10 minute.

Excepţie face Secţia de Terapia Intensivă, unde, fiind cazuri grave, pacienţii pot fi vizitaţi de membrii familiei echipaţi corespunzător şi în afara acestui orar, a precizat conducerea unităţii medicale.

Vezi și: Vaccinul gripal: ce faci dacă ai trecut deja prin boală. Marinescu: Poate fi făcut și acum, cât mai repede, efect în 10 zile! Se ajunge la insuficiență respiratorie, complicații pulmonare

Recomandările Ministerului Sănătății

România se află, încă de săptămâna trecută, în stare de alertă epidemică. Ministerul Sănătății a făcut o serie de recomandări atât populației, conducerii școlilor cât și spitalelor.

La nivelul unităților sanitare, decizia luării măsurilor se face de către managerul unității și includ:

- realizarea triajului epidemiologic zilnic penru personal, cu recomandarea de izolare voluntarp la domiciliu a celor cu simptome respiratorii

- purtarea echipamentului de protecție (măști, mănuși, halate) de către personalul medical și alte persoane care intră în contact cu pacienții

- adaptarea programului de vizită al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare, pe baza analizei de risc efectuate de către DSP

- asigurarea stocurilor de antivirale, în special de către spitalele care internează cazuri de infecții respiratorii acute

- instituirea terapiei antivirale specifice imediat după internare la pacienții care prezintă simptome specifice gripei

- continuarea vaccinării antigripale a personalului medico-sanitar și auxiliar

- refacerea, după caz, a stocurilor de echipamente, antiseptice și dezinfectante

- respectarea protocoalelor de management al cazului de gripă, al contacților și al focarelor de îmbolnăvire. 

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel