Prof. Pedro Magalhães de Oliveira, expert în mecanica fluidelor la Universitatea din Cambridge, precizează că ”vorbirea este o problemă foarte importantă atunci când vorbim despre transmiterea virusului”.
Rezultatele unui nou studiu arată că riscul de infectare este mai mare în cazul unei discuții cu o persoană infectată decât dacă acesta ar tuși în apropiere, tocmai din cauza particulelor persistente, informează The Guardian.
Rezultatele obținute de această cercetare arată că durează câteva secunde pentru ca particulele expulzate să se răspândească pe o distanță de cel puțin doi metri.
”Aveți nevoie de măști, de distanțare și de o ventilație bună în încăperi, astfel încât aceste particule să nu se acumuleze într-un spațiu închis și să fie îndepărtate în siguranță“, spune prof. Pedro Magalhães de Oliveira.
Distanța socială nu te salvează mereu de COVID
”Vorbirea este o problemă foarte importantă atunci când vorbim despre transmiterea virusului. Ea trebuie luată în considerare pentru că produce particule mult mai fine decât tusea, iar aceste particule pot persista timp de cel puțin o oră în cantități care sunt suficiente pentru a provoca boala“, este de părere de Oliveira.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.