Prof. dr. Sabina Zurac, director medical al Spitalului Colentina, a relatat la Academia de Sănătate despre experiența pandemiei și cum a influențată aistența medicală, ori pacienții cu afecțiuni cronice și care nu erau infectați cu COVID-19.
„În ceea ce privește pacienții, lucrurile au fost bune din punt de vedere al asigurării asistenței medicale pentru pacienții internați. Evident că așa cum au fost multe discuții în mass media, după câteva luni, pacienții non-Covid care se adresau spitalului și-au pierdut răbdarea. Spitalul Colentina este un spital cu expertiză foarte mare în domenii în care afecțiunile sunt cronice, toți pacienții cu boli imunologice, pacienții cu colite inflamatorii, cu distonie. În plus, sunt fel de fel de programe care se derulează în cadrul Spitalului Colentina și se adresează unor pacienți cu afecțiuni specifice, unele extrem de rare și unii dintre ei, practic, nu beneficiază de tratament decât în Colentina. Sigur că s-a încercat să se scoată în afara spitalului tot ce s-a putut scoate, ca să putem oferi sprijin acestor pacienți, asta nu a fost posibil întotdeauna, au fost situații în care pacienții necesitau tehnici mai complexe și chirurgicale, de anatomie patologică, lucruri care nu se mai puteau face în Colentina și acești pacienți au fost amânați. De aici, sigur pe bună dreptate, extrem de multă nemulțumire din partea pacienților”, a relatat ea.
Mai multe detalii găsiți în materialul video atașat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.