”Dacă eu mănânc numai hamburgeri o să am multe proteine, minerale și atât. Nu am vitamine care să mă protejeze într-un fel, nu am compuși bioactivi care sunt, de obicei, antioxidanți care știm că ne protejează împotriva stresului oxidativ, deci nu avem niște biomolecule care sunt în cantitate foarte mică, dar foarte importante pentru organismul nostru”, afirmă prof. dr. ing. Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare.
Aceasta a fost invitata profesorului Irinel Popescu la ediția de luni, 20 septembrie, a emisiunii Academia de Sănătate.
Profesoara Nastasia Belc spune că la fast food se găsesc și salate și ar fi bine ca oamenii să aibă o alimentație variată, nu să consume zilnic alimente supraprocesate.
”Nimeni nu spune să nu mâncăm un hamburger, dar nu în fiecare zi. Dacă mâncăm o dată la o lună sau la câteva luni nu este nicio problemă. Problema este că avem o alimentație variată. (....) că dacă-mi fac acasă cartofi prăjiți în fiecare zi iar nu-i bine. Problema este să am o educație alimentară și să gândesc că organismul meu are nevoie de multe lucruri. Sigur, omul care nu este în domeniu nu are cum să știe de ce are nevoie, dar ce trebuie să știe el e că trebuie să mănânce variat; trebuie să aibă și legume, și fructe; un pic de carne - 70 de grame și dacă 2-3 zile nu mănâncă carne pe săptămână nu e nicio problemă; poate să aibă proteine de bună calitate și din alte surse”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.